Nii-nii maitsev kook!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
18. jaanuar 2019, 13:04

RETSEPT | Hõrgutav mango-toorjuustukook!

Kreemjas mango-toorjuustukook sobib hästi nii peolauale kui perekeskis maiustamiseks.  

Valmistamise aeg: 35 minutit + üleöö külmas

Põhi:
200 g digestiivküpsiseid
70g sulatatud võid
Täidis:
450–500g mangopüreed
400 g toorjuustu
50 g maitsestamata jogurtit
2 laimi mahl
250 ml rõõska koort
80 g suhkrut
8 lehte želatiini
2–3 sl vett

Tee nii! 

Määri lahtikäiva koogivormi küljed toiduõliga ja vooderda küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega hulka sulavõi. Suru segu vormi põhja ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.

Leota želatiini külmas vees viis minutit. Samas vahusta koor suhkruga ning vispelda sinna sisse ka mangopüree, toasoe toorjuust ja maitsestama jogurt.

Rulli laime laual, lõika siis lahti ja pigista mahl välja. Kuumuta laimimahl keemiseni ning lisa 2–3 sl kuuma vett. Nõruta želatiinilehed peos kuivemaks ja sega ükshaaval kuuma laimimahla hulka, kuni need lahustuvad. Nirista želatiinisegu peene joana mangotäidise hulka.

Kalla mangosegu eelküpsetatud küpsisepõhjale ning pane kook vähemalt neljaks tunniks, aga soovitatavalt kogu ööks külmkappi tarretuma. Enne lauale andmist tõmba noaga ääred lahti, eemalda vormi küljed ja libista kook ettevaatlikult alusele. Kaunista näiteks mündilehtedega!

Nipp! Veelgi tummisema koostise saad, kui kasutad maitsestamata jogurti asemel kohvi- või vahukoort!