Maitsev ja tervislik!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
17. jaanuar 2019, 08:15

RETSEPT | Lõhefilee kurgikattega

Lõhe on maitsev ja seda on lihtne valmistada. Kui lisada lõhele veel krõmpsuv marineeritud kurgi kaste, siis viib see lausa keele alla!

Retseptist jagub neljale, aega võtab 30 minutit!

Vaja läheb:
700-800g lõhefileed
1 sidrun
Kastme jaoks:
4-5 marineeritud kurki
80 ml rõõska koort
250 g lahjat kreemjuustu
soola ja pipart
punt tilli

Tee nii:
1.     Lõika kala 4-5 tükiks.
2.     Kuivata kala köögipaberiga, maitsesta soola ja pipraga ning piserda üle poolest sidrunist pigistatud mahlaga.
3.     Aseta kala küpsetuspaberi või fooliumiga kaetud ahjunõusse ja küpseta 200kraadises ahjus umbes kaheksa minutit, kuni see on küps.
4.     Kastme jaoks lõika kurk kuubikuteks. Mikserda kokku koor ja kreemjuust. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega lusikaga kastmesse kurgid ja enamik hakitud tillist.
5.     Tõsta kala taldrikule ja kata kurgi kattega, raputa peale ülejäänud hakitud till. Säti taldriku äärele sidruniviile, serveeri kala kohe.