Maitsev ja tervislik!Foto: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee/
Toiduuudised
3. aprill 2018, 15:57

Pühadest jäi mune järgi? Hea mõte: guacamole'ga täidetud munad

Kel juhtub vaagnal post-pühade traditsioonide kohaselt hunnik keedumune uusi retsepte ootavat, siis...

Ma loodan, et teil kõigil olid vahvad lihavõtted, pereringis ning toredaid omale kalliks saanud kombeid jälgides. Kellel mune koksides, kel martsipanikujukesi otsides (meie pere ei teagi kust alguse saanud äge veidrus), kellel šokolaadisematel radadel. Peaasi ikka, et armsate inimestega koos ning hea tujuga - paukugu väljas kas või pakane. 

Vaja läheb:

3 keedumuna

 1 keskmine avokaado

 u 2 sl sidrunimahla

1 väike küüs küüslauku

soola

pipart

musti seesamiseemneid

paprikapulbrit / tšillipulbrit

Tee nii: 

1. Keeda munad, jahuta külma vee all, et koor lahti tuleks, ning koori.

2. Lõika munad pooleks ja võta rebud välja - kasuta neid näiteks läbi sõela aetult küpsetiste taignas või lisa pudina (näiteks kala)salatisse.

3. Puhasta avokaado, pritsi peale sidrunimahl ning suru kahvliga püreeks. Haki peenelt või pressi juurde küüslauk ning maitsesta segu soola-pipraga.

4. Täida munapoolikud guacamole'ga, raputa peale musti seesamiseemneid - võid need enne pannil kiirelt läbi röstida - ning soovi korral veidi kas paprika- või tšillipulbrit. Serveeri kohe. 

Vaata pikemat õpetust siit: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee/2018/04/realiseerides-keedumune-guacamole.html