Kodu kiirelt korda!Foto: rawpixel, Unsplash
Sisustus
25. aprill 2021, 10:13

Väike, kuid tõhus! 7 pisikoristustööd, mis võtavad aega alla tunni!

Kui sul pole aega pikalt koristada, siis võta ette mõni väiksem koristustöö. Nende tegemiseks läheb aega alla tunni, kuid üldmulje on mõjuv.

1. Kiire vannitoakoristus. Iga kord kui dušši all käid pese duššikabiin äädika ja vee lahusega puhtaks. Nii ei pea sa kord nädalas seda pikalt küürima. Samuti võid peale hambapesu tõmmata puhtaks kraanikausi ja selle pealse. 

2. Raamaturiiul on sassis? Tegelikult võtab raamatute tagasi ritta sättimine vaid mõned minutid, kuid toale annab see kohe korrastatud ilme.

3. Koristus meigikotis ja -sahtlis. Tee aeg ajalt oma kosmeetikariiulis suurpuhastus ja viska ära kõik aegunud tooted. Hea nipp on kirjutada toote avades peale kuupäev - nii saad järgida selle aegumise kuupäeva.

4. Sahtel ei lähe enam kinni? Vali kodu kõige segamini sahtel ja alusta selle koristamisest. Sorteeri asjad, mida enam vaja ei ole või on vales kohas. Muu pane kõik korralikult tagasi. Kui üks sahtel korras võid hoogu sattuda ja ka teised korda teha.

5. Puhasta regulaarselt pehmet mööblit tolmuimejaga. Diivanilt või tugitoolilt võib leida juuksekarvu, küpsisepuru ja ei tea mida veel. Kindlasti kasuta selleks spetsiaalset tekstiiliotsikut. Ära unusta patju ka altpoolt koristada.

6. Puhasta ämblikuvõrgud! Tee tolmuharjaga kodule tiir peale ja vaata üle kohad, millele sa tavaliselt tähelepanu ei pööra. Näitekst laed, valgustid, raamaturiiulid, nagid jne.

7. Köögiõhupuhastaja pole kindlasti ammu puhastamist saanud. Võta restid lahti ning pese need käsitsi või pesumasinas.

Allikas goodhousekeeping.com