Et munavaölge ei muutuks kummiseks, tuleb muna kiiresti jahutada, eelistatult jääkülmas vees, et keemisprotsess lkoheselt lõpeks. Foto: Pixabay
Toiduuudised
31. märts 2018, 00:01

Ökokeetmine: muna kõvaks 18-23 minutiga (3)

Kuigi muna keetmine tundub esmapilgul lihtne, on tihti tulemuseks ülekeedetud, sinakas ja kuiv munarebu, mis pahatihti lihtsalt prügikasti lendab, tõdeb  DAVA Foods Estonia juht Vladimir Sapožnin. „Tegelikult on kõik väga lihtne. Kõva muna, alates vee keemaminemisest, saab 9-10 minutiga,“ ütleb Eggo-munade tootja. 

Muna peab taluma kõrget temperatuuri ainult lühikest aega. Pikalt kõrgel temperatuuril keetmine võib panna munavalge kokku tõmbuma ja muuta selle kummiseks, samuti teha rebu kõvaks. Seepärast tuleb muna kiiresti jahutada, eelistatult jääkülmas vees, et keemisprotsess lõpeks kohe.

Lisaks sellele on saab muna kõvaks keeta ka ökomeetodil. Selleks tuleb muna panna potti ja veega katta. Siis potile kaas peale ja vesi kiiresti keema lasta. Niipea, kui vesi keeb, tuleb pott tulelt tõsta, kuumus kinni keerata ning jätta muna, olenevalt selle suurusest, 18–23 minutiks kaane alla vette seisma.