Head nipid, kuidas magada paremini!Foto: Pixabay.com
Nipid
10. aprill 2019, 07:28

Sa ei saa korralikult magada? Proovi neid nippe!

Üllatavalt suurel määral inimestest on probleeme unega - kes ei uinu hästi, kes ei puhka end välja. Jagame sulle häid nippe, kuidas magada magusamalt.

Vaata oma magneesiumi varud üle. Uuringud on tõestanud, et magneesium aitab paremini uinuda ja muudab une kvaliteeti paremaks. Magneesiumi puudusest annavad märku näiteks jalakrambid. Seda mineraali saad mitmetest toitudest, näiteks spinatist, kõrvitsa- ja seesamiseemnetest, madlitest. Kindlasti väldi rafineeritud ja suhkrurikkaid toite ning alkoholi liigtarvitamist. Vajadusel võta magneesiumi tablette või tee magneesiumsoolaga jalavanne.

Väldi õhtust söömist. Kui sööd õhtul kõhu väga täis toitu, mida on raske seedida, siis näeb su seedeelundkond öösel suurt vaeva, et toitu seedida. See aga ei lase sul und nautida ja organismil välja puhata.

Püüa enne uinumist rahuneda. Väldi enne magama minekut töiste mõtete mõtlemist. Kui peas keerlevad järgmise päeva plaanid, siis kirjuta need üles ja saad mõtted vabaks lasta. Ära vaata enne magama minekut filme, mis mõjuvad kuidagi raskelt ja ei aita sul lõõgastuda.

Tuuluta tuba. Enne, kui voodisse poed, lase värske õhk tuppa. See muudab une märksa paremaks.

Hoia voodi puhas ja korras. Kui sul on voodis mõnus olla, siis tõotab ka uni hea tulla, hoolitse selle eest, et voodis valitseks kord.

Kasuta abistavaid vahendeid. Mitmed looduslikud vahendid aitavad paremini uinuda ja välja puhata. Joo näiteks kummeliteed või erinevaid taimetee segusid, mida saab apteegist osta.