Hea Maa peakokk Virkko Vendla hindab kõrgelt kohalikku kraami ja on sellest lähtunud kogu menüü koostamisel. Kui eelmisel aastal pakkus ta restoranide nädalal külalistele siiga, siis sel aastal otsustati Pärnu lahest püütud koha kasuks. Kergelt võis praetuna tuleb eriti hästi värske kala hõrk mekk esile ja roheliste köögiviljadega serveerituna näeb lisaks veel kaunis välja ka. Koguni nii kaunis, et valiti sel aastal restoranide nädala kaanestaariks. Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
26. märts 2018, 11:28

Pärnusse sööma: algas restoranide nädala kohtade broneerimine

7.-15. aprillil tuleb taas Pärnu restoranide nädal. Juba praegu saab kahekümne viie osaleva restorani menüüdega tutvuda ning broneeringuid teha restoranide nädala kodulehel. 

Üheksa päeva pakub veerandsada suvepealinna restorani 10 või 12 euro eest 2käigulist lõunasööki ning 18 või 20 euro eest 3käigulist õhtusööki. Kõik pakutavad toidud on valitud a´la carte menüüst, et enim meeldinud roogi saaks ka hiljem restorani külastades tellida.

Lime Lounge peakokk Merike Kotsulim valis lõunamenüüsse lihavaba roa ja pakub külalistele põneva täidisega ravioole, et propageerida valgurikast taimetoitu. Sügisest alates menüüs olnud ravioolid näevad külaliste sõnul salvei ja seedermänniseemnetega serveerituna lihtsalt nii head välja, et neid söövad ja kiidavad isegi need, kes kitsejuustu muidu väga ei armasta. Foto: Ragne Värk

Ettevalmistused restoranide nädalaks on täies hoos. Peakokad on välja valinud, mida põnevat sel aastal külalistele pakkuda, ja timmivad paika veel viimaseid detaile. "Kampaanianädala menüüdest leiab mitmeid põnevaid maitseid, näiteks pakutakse restoranides lamba- ja põdraliha, merikuradit, võikala, kalkunit ja palju muud," räägib Pärnu restoranide nädala projektijuht Kadi Elmeste. 

Puhtaid maitseid ja kohalikku toorainet armastav restorani Mon Ami peakokk Sten Märtin pakub restoranide nädalal külaliste poolt palju kiidetud böffi. Aga et toit ka visuaalselt meeldejäävat elamust pakuks, on klassikalise liharoaga serveeritud must brioche`ga. Koos riivitud soolamuna, oliivimulla ja küpsetatud munakollasega püüab see nii taldrikul pilku kui ka pälvib kiitust keelelt. Foto: Ragne Värk

Erimenüüsid pakutakse ainult eelneva broneeringu alusel, kui see on tehtud  vähemalt päev ette kodulehel või restorani helistades.