Pärisburger: ussikesi pole teadaolevalt kasutatud. Foto: Pixabay
Toiduuudised
22. märts 2018, 18:30

KUI LIHA EI JÄTKU: tuleviku kiirtoit võib olla jahuussiburger (1)

IKEA innovatsioonilabor SPACE10 võtab hamburgeritest veiselihapihvid ära ning asendab seguga juurviljadest ja jahuussidest. Nämma, märgib meesteväljaanne Esquire irooniliselt.

Pole saladus, et kui maakera rahvastik samas tempos kasvab, siis ei jätku tulevikus enam kõigile lihatooteid ja loomsete valkude allikana võetakse kasutusele näiteks kiiresti paljunevad putukad-satikad-ussikesed. Nii usub ka ülalmainitud labor, et ussikeseburger saab olema „tuleviku kiirtoit“. Põhjus: see toit on tervislik, maitsev ja eeskätt jätkusuutlik.

Õigupoolest on SPACE10 toonud välja lausa viis arvatavat tulevikurooga:

* putukaburger: peet, pastinaak, kartul ja jahuussid ehk mardikavastsed.

IKEA SPACE10 labori jahuussiburger. Foto: SPACE10

* koeravaba hotdog: liha asemel kuivatatud ja glasuuritud beebiporgandid, juurde peet ja marjaketšup, sinep ja kurkumikreem, sibul, kurk ja ürdisalat. Sai tehakse spirulina-vetikast ja see on roheline. Väidetavalt on spirulina ka „ideaalseim toit inimkonnale“.

* IKEA lihapalli uusversioon ehk ehk inglise keeli senise meatballi asemel neatball (neat – kena): valmistatakse jahuussidest või juurviljadest.

* ülitervislik salat ja mikro-roheline jäätis.

ÕL Mehele tundis selle tulevikutoitude jutu peale kaht asja:

* kuluks ära üks hea kiirsöögikoha burger või kuus. Veiselihapihviga või topeltpihviga.

* kindlasti tasuks külmkappi varuda järgnevaid toiduaineid: sealiha, veiseliha, kanaliha. Mine tea, millal need valgurohked karnivooritoidud otsa saavad ja nende asemel satikaid tuleb sööma hakata.