Kuus toitu, mis aitavad kõrget vererõhku kontrolli all hoida (1)
Ajakirjas Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics mullu avaldatud uurimuse kohaselt saab vererõhku edukalt alandada kindlaid toitusid süües. Olgu need siinkohal üles loetletud.
* Kaer sisaldab ohtrald südamele kasulikke magneesiumi ja kiudaineid. Kõige parem on süüa hommikul kaerahelbeputru.
* Pistaatsiapähklid sisaldavad magneesiumi, kaaliumi ja kiudaineid ning nende söömine aitab vererõhku alandada. Siiski tasuks meeles pidada, et kõrge vererõhuga soolaseid pähkleid süüa ei maksaks.
* Tumelillad viinamarjad. Tumedate viinamarjade värvus tuleb piolüfenoolidest, need ained mõjuvad südamele aga väga hästi. Kui sind kõrge vererõhk kimbutab, joo tumedatest viinamarjadest tehtud mahla.
* Apelsin on kaaliumirohke - südamele seega hea.
* Läätsed on samuti kaaliumi- ja kiudainerohked head taimsed valguallikad. Teadlased soovitavad, kui vererõhk on kõrge, vähemalt osa liha asendada taimse valguga
* Punapeet on samuti kaaliumi ja magneesiumirohke ning aitab vererõhku kontrollida.
Karkade tee muide on ka väga tugev vererõhu alandaja – isegi täitsa võrreldav ravimitega ;-)