Valmista maitsvad cannelé'd!Foto: jazzinokitchen.blogspot.com.ee
Toiduuudised
21. märts 2018, 17:01

Kui maitsev! Rummi ja vaniljega cannelé koogikesed

Heade maitsete blogi .jazzino. jagab väljast mõnusalt krõbeda ja seest pehme küpsetise cannelé  restsepti. Antud kogustest valmib 45 mini või 15 suuremat koogikest.

Vaja läheb:

25 g võid

3 dl täispiima

0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 vaniljekaun

3 cl tumedat rummi

1 suur muna + 2 munakollast

150 g suhkrut

90 g jahu

näpuotsatäis soola

cannelé vorme

Tee nii:

1. Sulata potis madalal kuumusel või, piim ja vanilje. Kui kasutad kauna, siis ava see pikkupidi ning kaabi seemned välja ning lisa mõlemad, nii kaun kui seemned potti.

2. Lase korra keema tõusta.

3. Lisa rumm ning seejärel võta tulelt. Lase umbes veerand tundi tõmmata ja maitsestuda. 

4. Klopi muna ja munakollased suhkruga heledaks.

5. Kuumuta piimasegu uuesti keemiseni, võta tulelt ning lase 2 minutit jahtuda.

6. Kui kasutasid vaniljekauna, siis võta see nüüd välja. Pese sooja vee all puhtaks, kuivata ning pista näiteks suhkrutoosi.

7. Sega jahu ja sool. Lisa munavahule vispeldades veidi piimasegu, seejärel kogu jahu, ning viimasena ülejäänud piimasegu. Nii jao kaupa aineid lisades ei tohiks tainasse tükke jääda.

8. Vispelda korralikult läbi, kata kauss toidukilega ning jäta üleöö või kuni 24 tunniks seisma. Võib jätta nii toatemperatuurile kui ka jahedasse. 

9. Järgmisel päeval kuumuta ahi 270 kraadini ning kui panid taina ööseks külma, võta kauss vähemalt pool tundi enne küpsetamist toatemperatuurile.

10. Sega tainas läbi ning vala cannelé vormid umbes 90% ulatuses täis. Küpseta koogikesi kõrgel temperatuuril 10 minutit, siis alanda kuumust 200 kraadini ning küpseta veel umbes 30 minutit, kuni nad on pealt sügavkuldsed. Kui kasutad suuremaid vorme, siis pärast poolt tundi 200 kraadi juures alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel 10-15 minutit.

11. Võta veidi jahtunud cannelé'd vormist ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda.

Vaata retsepti siit: https://jazzinokitchen.blogspot.com.ee/2018/03/cannele-koogikesed.html