RETSEPT | Valmista õhtuks kana-spinatipasta!
Vaja läheb:
1,5 sl oliiviõli
500 g kanakintsuliha
1 tl paprikapulbrit
1 triiki tl kuivatatud punet
1 triiki tl kuivatatud basiilikut
100 g peekonit
500 g kirsstomateid
100 g spinatit
4–5 küüslauguküünt
pool tšillikauna
300 g pennesid
200 ml kohvikoort
120 g riivitud parmesani
jahvatatud meresoola
Valmista pastat nii
1. Kuumuta pannil oliiviõli ja pruunista selles tükeldatud kana paar minutit. Lisa paprikapulber, kuivatatud pune ja basiilik, jahvata sisse veidi soola ning küpseta kana keskmisel kuumusel mõni minut. Kui kana on valmis, tõsta see hetkeks pannilt.
2. Tükelda peekon ja pruunista seda paar minutit kuumal pannil. Vala ära tekkinud rasv ja tõsta peekoni juurde poolitatud või terved kirsstomatid, kana, spinat, peenelt hakitud küüslauk ja tšilli. Kuumuta keskmisel kuumusel mõni minut.
3. Pane penned keema.
4. Lisa pannile kohvikoor, veidi soola ja kuumuta keemiseni. Lisa parmesan ja hoia panni keskmisel kuumusel tulel umbes minut.
5. Tõsta pannile ka penned ja sega kõik läbi. Serveeri kohe koos riivitud parmesaniga!