Foto: PantherMedia/Scanpix
Treenimine
19. märts 2018, 15:32

Ohhoo! Šokolaad parandab sportlikku vormi

Tume šokolaad pole mitte lihtsalt niisama kasulik, vaid paljude muude heade asjade kõrval aitab see parandada ka sportlikku vormi.

Sellisel tulemusele jõudsid California ülikooli teadlased, kes viisid hiirtel läbi katse ning väidavad, et inimkeha reageerib šokolaadis sisalduvatele ainetele samamoodi, kirjutab Shape.

Katses osalenud hiired jagati kaheks, esimesed said päevas kaks korda vett, teised kakaost eraldatud ainet nimega epikatehhiin. See on flavonoidide rühma kuuluv aine, mida lisaks kakaole leidub ka rohelises tees. 

Kaks nädalat pärast katse algust pandi hiired lindile jooksma. Ilmnes, et kakaod tarbinud hiired jaksasid poole rohkem joosta võrreldes nende hiirtega, kes jõid ainult vett.

Teadlased selgitavad seda sellega, et epikatehhiin aitab rakkudel rohkem energiat ammutada ja lihased ei väsi tänu sellele nii kiiresti ära. Lisaks on nad veendunud, et inimkehas toimib asi samamoodi ning nad väidavad, et kui sööd viis grammi šokolaadi päevas, paranevad su sporditulemused poole võrra.

Siiski tuletavad teadlased meelde, et eelistada tuleks tumedat šokolaadi ning liialdada sellega ei maksa - liiga palju epikatehhiini mõjub sooritusvõimele hoopis vastupidiselt.