Kirsid ja šokolaad muudavad selle koogi eriti pidulikuks ja maitsvaks.Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
9. märts 2019, 09:00

RETSEPT | Tummine šokolaadi-toorjuustukook kirssidega

See kook sobib erinevate tähtpäevade tähistamiseks ideaalselt. Rikkalikult šokolaadise kirssidega koogi valmistamisel ei ole midagi liiga keerulist. 

Sul on vaja: 

põhi
180 g šokolaadi- või kakaoküpsiseid
50 g sulanud šokolaadi
75 g võid
täidis
200 g tumedat šokolaadi
400 g toasooja toorjuustu
175 g suhkrut
4 muna
150 g hapukoort
250 g kakaomaitselist kohupiimapastat
1 sl kakaod
300 g sulatatud ja nõrutatud kirsse või kompotikirsse
1 sl tärklist

Tee nii:

1. Põhja tegemiseks purusta noa külje või köögikombainiga küpsised ning sega sulatatud või ja šokolaadiga. Suru segu lahtikäiva vormi põhja ja pane täidise tegemise ajaks külma.
2. Sulata šokolaad veevannis.
3. Sega toasoe toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval munad, hapukoor, kohupiim, kakao ja sulatatud šokolaad. Vala täidisesse ettevaatlikult ka tärklisega segatud kirsid.
4. Võta põhi külmast ja vala täidis põhjale.
5. Soojenda ahi 200 kraadini. Pane ahju ka kuumakindel kausike veega ja küpseta kooki ahju keskosas 10 minutit. Seejärel alanda temperatuuri ja lase koogil 110 kraadiga 35 minutit edasi küpseda.
6. Lülita ahi välja, kuid ära mingil juhul ahjuust ava, ning jäta kook tunniks ajaks seisma. Seejärel pane pajakinnas või lusikas ahjuukse vahele ning jäta kook veel tunniks ahju.
7. Lõika kook vormi äärtest lahti ja hoia enne külmikusse panemist 3 tundi toatemperatuuril.
8. Jahuta kook külmikus maha, kuid lase enne serveerimist pool tundi toatemperatuuril seista.

Hea teada!
Mida aeglasemalt lased koogil maha jahtuda, seda parem. Nii ei vaju kook kokku ning on mahlasem!