Äkiline säinas krõbedal kalanahal
Nipid
1. märts 2018, 16:36

Äkiline säinas krõbedal kalanahal

Äkiline säinas:

400 g säinafileed

40 g šalottsibulat

10 g oliiviõli

värskelt jahvatatud valget pipart, soola

Krõbe kalanahk:

6–7 ahvenanahka

veidi soola

toiduõli

sidrunikoort ja maitse järgi värsket tilli

Alusta krõbedate kalanahkade valmistamisest. Puhasta ahvenanahad liigsest lihast, soomused jäta alles. Sega nahad kausis näpuotsatäie soolaga ja jäta veerand tunniks tõmbama. Kuumuta suuremas potis toiduõli 150 kraadini ja tõsta nahad ükshaaval ettevaatlikult potti. Friti, kuni nahad kerkivad pinnale ja on kergelt värvi muutnud. Tõsta potist välja ja aseta köögipaberile kuivama.

Äkilise säina jaoks haki säinafilee noaga peeneks tartar’iks ja sega siis muude komponentidega. Lase 15–20 minutit tõmmata, sega uuesti ja maitse.

Serveeri äkilist säinast krõbedal kalanahal, riivi peale värsket sidrunikoort ja kaunista tilliga.

Nendest kogustest saab 10–15 tk suupistet.

Retsept: Andrus Talvari (Ungru restoran Hiiumaal)