Presidendi vastuvõtu suupistedVideo: Robin Roots
Toiduuudised
24. veebruar 2018, 17:13

ÕL VIDEO JA GALERII | Presidendi vastuvõtu menüüst leiab jaanalinnu- ja karuliha, sammalt ja kuusevõrseid (13)

Presidendi vastuvõtt läheb peagi käima ning üle tuhande ERM-i saabunud külalise saab vastuvõtul mekkida ka erinevaid suupisteid. Käisime isegi proovimas, mida külalistele antakse ja püüdsime ära arvata, millest ampsud koosnevad.

Et asja põnevamaks teha, ei heitnud ma enne suupistete proovimist pilku menüüle, vaid üritasin koostisosi tuvastada välimuse, lõhna ja maitse järgi.

Esimese suupiste puhul tundsin ma visuaalselt ära vaid kukeseene. Pakkusin, et põhjaks võiks olla soolaküpsis ja tunda oli ka sibulat. "See on inspireeritud sibulapirukast - näkileib, kukeseenepasteet, röstitud sibul ja marineeritud kukeseen," teatas Kerti Vissel, Võrumaalt pärit kokk. 

Soolaseid suupisteid valmistab tänavu vastuvõtuks 16, magusaid aga 2 kokka. Kokku on erinevaid suupisteid lausa 53 ning esindatud on ka EV100 tordikonkursi võidutöö, kodujuustu-muraka tort kristallkümmeliga, vähendatud kujul.

Sel aastal leidub suupistete seas palju ulukit - hirv, põder, karu -, ning üle pika aja leidub ka jaanalinnu- ja pardiliha. Aktsentidena võib toitudest leida ka kadakamarja, kuusevõrseid ja samblikku. 

Kokku valmistatakse 22 500 soolast ning 5000 magusat suupistet. 

Vaata videost, kuidas meil äraarvamismäng läks ning milline näeb välja söödav sammal!