"Üldjuhul võiks kergelt vürtsikate roogade kõrval eelistada õlut," ütleb restorani Leib sommeljee Els-Maria Uibo.Foto: Robin Roots
Kersti Eero 17. veebruar 2018 00:01
„Tänavatoidukohtades oli kõige levinum jook kerge laagriõlu,“ mäletab oma pikemalt Hiina reisilt sommeljee Els-Maria Uibo. Kuna vürtsikas toit võib alkoholi maitse joogis teravamaks muuta, ongi kerge laagriõlu vast Aasia köögiga kõige turvalisem variant. Samas sobivad ka mitmed veinid, aga koera aasta algust võiks tähistada siidri või sakega. 

„Tänavatoidukohtades oli kõige levinum jook kerge laagriõlu,“ mäletab oma pikemalt Hiina reisilt sommeljee Els-Maria Uibo. Kuna vürtsikas toit võib alkoholi maitse joogis teravamaks muuta, ongi kerge laagriõlu vast Aasia köögiga kõige turvalisem variant. Samas sobivad ka mitmed veinid, aga koera aasta algust võiks tähistada siidri või sakega. 

„Aasia toidus on palju maitseid, aga kui mõelda, et sealne köök on tihtipeale vürtsikas, siis võiks hästi sobida kergemat sorti laagriõlled. Nendega on hea tuld kustutada,“ ütleb restorani Leib sommeljee Els-Maria Uibo.

Edasi lugemiseks:

VÕIDA RAHA!

Telli Õhtuleht Kirjastuse digipakett ja saad

Vaata võimalusi
  • 8 digiväljaande lugemisõiguse
  • Üle 1300 tellijale mõeldud artikli kuus
  • Jagada tellimust 4 sõbraga
  • Võimaluse võita 100 € lisatulu kuus
Näita vähem
1 € / kuu11.99 € / kuu
-92%
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
3.99