Toiduuudised

Aasia köök: kergelt vürtsikate roogadega sobib kerge laagriõlu  (10)

Kersti Eero, 17. veebruar 2018, 00:01
"Üldjuhul võiks kergelt vürtsikate roogade kõrval eelistada õlut," ütleb restorani Leib sommeljee Els-Maria Uibo.Foto: Robin Roots

„Tänavatoidukohtades oli kõige levinum jook kerge laagriõlu,“ mäletab oma pikemalt Hiina reisilt sommeljee Els-Maria Uibo. Kuna vürtsikas toit võib alkoholi maitse joogis teravamaks muuta, ongi kerge laagriõlu vast Aasia köögiga kõige turvalisem variant. Samas sobivad ka mitmed veinid, aga koera aasta algust võiks tähistada siidri või sakega. 

„Aasia toidus on palju maitseid, aga kui mõelda, et sealne köök on tihtipeale vürtsikas, siis võiks hästi sobida kergemat sorti laagriõlled. Nendega on hea tuld kustutada,“ ütleb restorani Leib sommeljee Els-Maria Uibo.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

11. mai 2019, 10:53
VIDEOD | Emadepäev: üllata ema sušitordiga või tee magusat sušit
23. märts 2019, 00:01
Eestlanna maitseelamused Vietnamis: lisaks suppidele-kookidele olen krõbistanud grillitud siidiussi ja järanud vintskevõitu krokodilli
10. veebruar 2018, 00:01
Hiina uus aasta: kindasti pannakse lauale pelmeenid ja kala