Toiduuudised

Kuus supertoitu, mis tugevdavad immuunsust ja peletavad viiruseid (1)

Ohtuleht.ee, 15. veebruar 2018 12:55
Foto: PantherMedia/Scanpix
Praegusel viirusteperioodil on eriti oluline jälgida, mida suhu pistad. Tervislikust toitumisest on üleüldiselt kasu, kuid lisaks võiksid igapäevaselt su toidulauale kuuluda siin väljatoodud immuunsust tugevdavad toidud.

* Küüslauk. Küüslaugus sisalduv allitsiniin omab nii antimikroobseid kui antibakteriaalseid omadusi, eriti värske küüslauk peenestatuna, soovitab seda viirusteperioodil süüa Newsmax. 

* Maguskartulis sisalduv beetakaroteen aitab kehal infektsioonidega võidelda.

* Cayenne'i pipar sisaldab kapsaitsiini, see aine aitab limaskestadel tekkival limal veelduda ja nii nina lahti hoida.

* Kurkum on tuntud tänu tugevale põletikuvastasele toimele.

* Tumerohelised lehtviljad on head C-vtamiini allikad ning just seda vitamiini keha terve püsimiseks vajab. Seejuures, rusikareegel ütleb, et mida tumedamad on lehed, seda suurema toitainesisaldusega need on

* Lõhe sisaldab ohtralt D-vitamiini ning see aine on viirustega võitlemisel väga oluline.

Samal teemal

25.02.2018
Eesti mees: on mul seda D-vitamiini ikka vaja?
20.02.2018
Kas vähi vastu saab vaktsineerida?
14.02.2018
Kas sa tead, kuidas trenniga liialdamine su tervist kahjustab?
13.02.2018
Viirushaigus – kas paratamatus või siiski ennetatav?