Toiduuudised

Hiina uus aasta: kindasti pannakse lauale pelmeenid ja kala  (2)

Kersti Eero, 10. veebruar 2018, 00:01
KIIDAB KOHALIKKU KÖÖKI: "Sõbrad-sugulased on üllatusega avastanud, et enamik siinseid restorane ei paku ühtegi sellist rooga, mida nad seni Hiina toitudeks pidanud," naerab Anete Elken.Foto: Erakogu
Sõnamängud ja sümboolika on hiinlaste toidulaual väga levinud ja kuna „kala“ hääldub kohalikus keeles nagu „jõukus“, siis on aastavahetusel kombeks pakkuda kala. Peale kala on laual pelmeenid, räägib aastaid Hiinas elanud Anete Elken.   

Kui Hiinas on igal piirkonnal oma uusaastaroad, siis pelmeene söövat kõik. Mis vahe on Eesti ja Hiina pelmeenidel?  

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

23. jaanuar 2019, 17:38
GALERII | Kaarli puiesteel nähti tuldpurskavat lohet
17. veebruar 2018, 00:01
Aasia köök: kergelt vürtsikate roogadega sobib kerge laagriõlu
14. veebruar 2018, 10:21
ÕL VIDEO JA FOTOD | Jääskulptuurid tervitavad koera-aastat
13. veebruar 2018, 13:54
Vabaduse väljakul tuleb suur uusaastapidu

2 KOMMENTAARI

j
Jah 11. veebruar 2018, 22:05
pannakse sibul ja kala, et siis seisaks kui tala. Seda teame omastki käest, pole vaja selleks Hiina minna.
j
Jah 10. veebruar 2018, 20:12
hiinlased söövad pulkadega sellepärast, et nendega saab toidu jälle elusalt kätte, kui see tahab ära joosta.