Foto: Pixabay
Toiduuudised
7. veebruar 2018, 16:11

KOKAKUNSTI MEISTRIKLASS: kuidas keeta mune?

Muna keetmiseks on tuhandeid viise. Iga mees usub, et kui ta ka just tippkokk pole, siis munakeetmine on poisipõlvest peale käe sees ja ideaalne isiklik retsept ammu välja kujunenud. Ei pruugi olla. Esquire süvenes munakeetmise teadusesse ja tippspetsialistide juhenditesse ning pani kirja enda hinnangul kõige ideaalsema retsepti selle lihtsa, toitva ja kasuliku roa valmistamiseks.

Vajad:

vett

mune.

Valmistamine

1. Aseta munad keedunõusse, kalla peale toasoe vesi.

2. Aja vesi pliidil keema, seejärel tõsta pott pliidilt maha ja kata kaanega.

3. Kui tahad pehmeid mune, siis lase neil kuumas vees kaane all haududa 5 minutit. Kui kõvasid, siis 12 minutit.

4. „Ehmata“ mune külma kraaniveega.

5. Kopsi koor katki ja serveeri.

Miks munad on üks hea ja kasulik toiduaine, saab lugeda näiteks SIIT.

Täiendatud: ÕL Mehele katse näitas, et viis minutit seisnud mune küll ei julgeks soovitada, kuna isegi 10 minutit kaane all "haudumist" jättis munad üsna vedelaks. Ilmselt peaks normaalseid keedumune eelistav kodanik proovima pigem 15 minutit.