Iga koka käekiri on erinev, nii et isegi kui toitu tehakse samadest toorainetest, tuleb söögi mekk veidi teist suguse nüansiga. Uurisime Ööbiku gastronoomiatalu peremehelt Ants Uustalult, kuidas valmib tema maitse järgi hea omlett.
Ants Uustalu soovitab omletti teha nii:
1. Löö kaussi kolm muna ja lisa maitseks soola-pipart. Ära mune väga
lahti klopi, sest see lõhub liialt muna struktuuri ja omlett hakkab pannil mullitama.
2. Kalla munasegu vähese võiga kaetud kuumale pannile ja sega seni, kuni muna hüübib. Võta pann tulelt.
3. Keera omlett pannil rulli. Lõika rulli otsad sirgeks ning tee ava piki omleti külge. Seejärel täida munaroa sisemus riivjuustuga.
4. Pane omlett 200kraadisesse ahju ja küpseta, kuni juust on sulanud. Eriti hästi maitseb see tomati-basiilikusalatiga.
Foto: Foto: pixabay.com