Foto: Foto: pixabay.com
Toiduuudised
31. jaanuar 2018, 20:45

Kuidas kokk endale kodus omletti teeb?

Iga koka käekiri on erinev, nii et ise­gi kui toitu tehakse samadest toorainetest, tuleb söögi mekk veidi teist­ suguse nüansiga. Uurisime Ööbiku gastronoomiatalu peremehelt Ants Uustalult, kuidas valmib tema maitse järgi hea omlett.

Ants Uustalu soovitab omletti teha nii:
1. Löö kaussi kolm muna ja lisa mait­seks soola­-pipart. Ära mune väga
lahti klopi, sest see lõhub liialt muna struktuuri ja omlett hakkab pannil mullitama.
2. Kalla munasegu vähese võiga kae­tud kuumale pannile ja sega seni, kuni muna hüübib. Võta pann tulelt.
3. Keera omlett pannil rulli. Lõika rulli otsad sirgeks ning tee ava piki omleti külge. Seejärel täida munaroa sisemus riivjuustuga.
4. Pane omlett 200kraadises­se ahju ja küpseta, kuni juust on sulanud. Eriti hästi maitseb see tomati-­basiilikusalatiga. 

Foto: Foto: pixabay.com