Selveri lihalettFoto: Selver
Eesti uudised
30. jaanuar 2018, 13:34

Täiendatud!

Selver lõpetab koos Rakvere ja Saaremaaga lihalettide opereerimise (7)

Selver lõpetas koostöö Saaremaa lihatööstuse ja HK Scaniga, kes seni Selveri kaupluste lahtise liha lette opereerisid. HKScani ja Saaremaa Lihatööstuse tooted kaovad vaid avatud liha lettidelt, ülejäänud sortimenti otsus ei puuduta.

Selveri kommunikatsioonispetsialist Karl-Villiam Vaserik ütles Õhtulehele, et kett müüb endiselt Saaremaa lihatööstuse ja HK Scani tooteid, kuid kui varem opereerisid lihalette eelpool nimetatud ettevõtted, siis nüüdsest opereeritakse enda lihalette ise. 

"Seega Rakvere lihatööstuse, Talleggi ja Saaremaa Lihatööstuse tooted ei kao meie lettidelt kuskile ja Selveri lahtise liha lettidel on endiselt vaid Eesti päritolu liha. Ainukene vahe seisneb selles, et tooted valitakse Eesti erinevate tootjate valikust ning jõuavad lettidele otse ja ilma vahendajateta," märkis Vaserik.

Selver alustas lihalettide järk-järgulist opereerimise üle võtmist senistelt koostööpartneritelt HK Scanilt ja Saaremaa Lihatööstluselt 2 aastat tagasi.

"Üleminek lõppes ja viimased poed võeti Saaremaa Lihatööstuselt üle 2017. aasta sügisel. Põhjus muutuseks seisnes selles, et ise opereerides on võimalik kiiremini ja kvaliteetsemalt juhtida nii sortimendi-, personali- kui ka hinnapoliitikat. Mida rohkem on vahendajaid, seda kallimaks kujuneb hind kliendile," selgitas ta, et välise partneri kaasamine ei olnud enam otstarbekas. Lihalettide arendamine ja reformimine ei ole Selveri jaoks uus kogemus.

See on olnud pikaajaline ja strateegiline tegevus ning ei ole kuidagi seotud koostöö kvaliteediga partneritega. Selja taga on juba pagari ja kalalettide uuendamine.