Toiduuudised

Keeda ise hernesuppi! (41)

LISA KOMMENTAAR

Tiidule5. märts 2019, 20:52
purgisupid, Salvesti omad, kõlbavad väga süüa. Täna keetsin Salvesti suitsulihaga hernesuppi, mõlemad mehega saime suure taldrikutäie, väga maitsev oli. Ise ei hakka kahe inimese jaoks keetma.
auto28. jaanuar 2018, 11:30
Hernesupp on küll päris hea vahelduseks, aga krt miks ta näeb välja nagu okse...
matsu28. jaanuar 2018, 10:50
Praen ise muna! Täiesti hästi õnnestub.
Mis mune28. jaanuar 2018, 14:02
ma ajan isegi supi vee ise soojaks
helip27. jaanuar 2018, 22:29
Hernesupile kookispiima ??? Mu vanaema keerab hauas ringi selle peale
jj28. jaanuar 2018, 07:25
mis on su vanaemal sellega pistmist. Las inimesed proovivad seda, mida tahavad.
to: helip29. jaanuar 2018, 09:27
Ilmselt küll, sest ta ei tea, mis on kookispiim!
Kle Petersoo27. jaanuar 2018, 20:11
Väga vähesed soomlased lisavad sinepit sest see on jäle.Olgugi,et see on soomlaste retsept.Ja soome köök on teatavasti maailma halvim, Ja milline kokandushiviline soovitab puljonikuubikut??1 ½ kl kuivatatud herneid
½ kl kruupe
500 g kondist suitsuliha
2½ l vett
soola
maitserohelist
1. Pane herned eelmisel päeval külma vette likku.
2. Pane herned koos leovee, kruupide ning lihaga keema.
3. Keeda tasasel kuumusel, kuni kõik ained on pehmed. Maitsesta.
4. Võta liha supist välja, eemalda kondid ja lõika liha väikesteks tükkideks ning pane supi sisse tagasi.
Qwert27. jaanuar 2018, 18:14
Igal pool tehakse erinevalt hernesuppi. Venelased näiteks lisavad kartulit, porgandit ja tangukruupi. Soomlased aga neid komponente ei lisa. Minule meeldib selline hernesupp, kuhu on lisatud suitsuliha ja, et supp ei oleks liiga vedel. Vahelduseks võib ja tasub kõiki erinevaid hernesuppe süüa. Sama ju ka boršiga. On suur vahe vene ja ukraina boršidel. Seega head isu kõigile!
Mis asi on tangukruup ?27. jaanuar 2018, 19:40
Tang on ikka tang ja kruup on kruup.
Qwert27. jaanuar 2018, 19:56
Ma vastan sulle, mis on tangukruup. See on nii tang kui kruup ühes.
inimkonnale27. jaanuar 2018, 16:55
http://www.piibel.net/#q=Trk%202
Saalomoni Tarkuseraamat 2:23 Jumal ju lõi inimese surematuks,
tehes ta sarnaseks omaenese olemusega.
24 Aga kuradi kadeduse läbi tuli maailma surm,
ja seda kogevad need, kes kuuluvad temale.
27. jaanuar 2018, 17:16
mida on vaja piiblist supi tegemiseks, see vist lahmib igale poole piiblit
Muigega27. jaanuar 2018, 18:07
Nõukogude korra ajal hoiti igasugu hulle teatud tüüpi haiglates. Tänapäeval nimetatakse ka sedatüüpi kommenteerimist aga demokraatiaks ja sõnavabaduseks. Kui nii vaadata, siis mõlemal ühiskondlikul korral oli õigus.
See vist see psühh kuimetsast27. jaanuar 2018, 21:27
See on ilmselt see Kuimetsa psühh....korra juba saanud karistada kuskil koolis lastele oma ususolki kaela määrimise eest.
See psühh vist tõepoolest arvab, et keegi tema idiootsusi loeb ka
27. jaanuar 2018, 16:51
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
...28. jaanuar 2018, 06:23
/ 28. jaanuar 2018, 06:38
jah, puljongikuubik ei ole küll see, mida korralik kokk kiidaks, aga see ei tapa su tervist, kui sa iga päev neid ei söö. Puljongikuubik annab maitse, mida pole lihtne oma tarkusest järele teha. Seal on maitseained, mille pead välja nuputama, kõik muu kuubikus ei ole vajalik. Millised maitseained paneksid puljongikuubiku aseme hernesupisse, et see kuubik su tervist nahka ei pane? Enne kui soovitad, keeda võrdluseks kahes nõus - kuubikuga ja omatehtud seguga.
Kokk Oleg28. jaanuar 2018, 11:36
Miks need nimeta ahvid kommenteerivad.
vana mees27. jaanuar 2018, 15:40
Eluaeg ise keetnud.Mis seal imelikku või võimatut on.
naisuke29. jaanuar 2018, 09:28
Mede lehe Beibede jaoks on ju kõik imelik!
Kas27. jaanuar 2018, 15:38
enam pole millestki muust kirjutada kui hernesupist.
On27. jaanuar 2018, 18:38
Playboy moguli Hugh Hefneri 31aastane lesk on pannud müüki oma häärberi Hollywood Hillsis.
gg28. jaanuar 2018, 07:29
ikkagi parem teema kui erakonnad. Aga ka hernesupist ei saa siin räägitud ilma kurjuseta, põlastamiseta, halvustamiseta. Inimene on ikka üdini halb, kui ta igas teemas leiab, keda halvustada.
27. jaanuar 2018, 15:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
,,,30. jaanuar 2018, 06:46
millist suppi su sead siis söövad? Anna retsept ja selge on see, sealiha kvaliteet sõltub sellest, millega neid söödad. Kui on väärt sööt, siis tulen ostan sinult sealiha.
Aga see, et sa oma sulastele ja töömeestele korralikku toitu annad, näitab vaid sinu head südant , sa ei hoia kvaliteedi arvel kokku. Tark naine teebki nii, austab ka oma manulisi.
Herned on ju kuivatatult nii kõvad!27. jaanuar 2018, 15:06
Kuidas nendest saab suppi keeta!?
Kas oleks kuskil mingi (max 100 eurot) koolitus.
Või siis saaks EAS abiraha ,,Hernesuppi valmistamise MTÜ toetusgruppile,,!
lihtsalt27. jaanuar 2018, 14:53
Aga miks peaks hernesupile veel kartulit sisse panema. Ja veel, et isiklikult armastan vedelamat suppi. Pildil mingi paks värk. Arvestades antud koguseid, siis tulebki selline.
27. jaanuar 2018, 17:22
õige jutt, supp olgu vedelam, püreesupp on vedel puder, paks supp on puder
27. jaanuar 2018, 19:19
Kartul tõesti ei sobi.
Odin27. jaanuar 2018, 14:44
Isetehtud hernesupp on kõige parem, aga õigele hernesupile küll keegi kartulit ei pana. Herned ja kartulid koos pigem aedviljasupid, aga mitte hernesupis, Loodan, et mõni teeb ka ikka ühhaal ja kalasupil vahet. Kes ei tea - siis võtku teatavaks. Õige uhhaa koosneb põhiliselt kalast (kalamehele piisab ka ühest kiisast), sibulast, mõni porgandiviil, tilli, soola ja pipart. Jõe või järve ääres uhha kõrvale pits viina kah. Kalasupile pandakse kartuleid kah, aga herneid küll mitte. Suu on sööja mõõt!
27. jaanuar 2018, 14:14
kesse viitsib. teate ka ikka, kaua herned keevad??
27. jaanuar 2018, 18:39
võiks arvata ,et sa ise oled põleti
,,,27. jaanuar 2018, 12:50
hernesupile pole üldse liha vaja. Leotad kruubid.herned.Tükeldad kolm pirakat sibulat, kuumutad õlis sibulad ja porgandilõigud läbi .Paned lõik potti ja keedad. Kui küpsed, siis lisad kaks võid, kui tahad, kaks puljongikuubikut ja peterselli, tilli külmikust, pipart. keeb minutikese. Lased veidi jahtuda,püreerid. Sööd. Ja paned ülejäänu külmutusse karpides. Hea võtta, kui kapp tühi, korralik söömaaeg lihtsalt käepärast.
27. jaanuar 2018, 22:30
Nüüd tabasid eestlast õrna kohta! Kui eestlane tapetud looma kolm korda päevas järada ei saa siis ei tunne ta end eestlasena ja üldse inimesena!
28. jaanuar 2018, 10:41
Praegu on trend vaadata pealt, kuidas täpselt süüa tehakse. Väga mõnus oleks perega supitirina juures lastega koos suurelt ekraanilt näha, kuidas siga supi sisse jõuab.
Jajah noortel kibe kiire voodise minekuga neil ei ole aega ise suppi keeta27. jaanuar 2018, 12:43
Kalju27. jaanuar 2018, 12:35
mina teen herne/voi oasuppi nii.hästi kiiresti nii-peekoni tykid (suitsu saanud)praen sibulaga pannil,maitsestan,valan potis keevasse vette,siis avan oapurgi lisanjuurde ja koik. Oi hernesupp sama ,kuid teinekord ka kylmutatud herned.Kruupidega supil muidugi eelnevalt leotadud ja pikem keedu aeg,head isu.
Andres27. jaanuar 2018, 12:25
Kas hernesuppi saab ise keeta???
28. jaanuar 2018, 10:38
Võib ka röstida. Maitseasi.
Üks mutt maalt27. jaanuar 2018, 11:39
Kuule sina Tiidukene mis sa seal jutustad.
Tiit27. jaanuar 2018, 10:40
Purgisupid ei kolba ju süüa. Muidugi tuleb ise teha.
Olen meesterahvas aga oma naist mina kööki ei usalda. Tema oskab isegi vee poti pohja korvetada. Muidu on tore abikaasa.
Ka põhjakõrvetaja27. jaanuar 2018, 12:13
PURGISUPPIDEST KÕLBABKI AINULT HERNESUPPI OSTA, SEL POLE SUURT VAHET,KUI ISE TEED.