Toiduuudised
15. jaanuar 2018, 11:00

COOP KOKAKOOL | Itaalia stiilis kanaroog

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Ahjus küpsetatud kanaroog sobib serveerimiseks kas lihtsalt salatiga või näiteks keedetud riisi või makaronidega.

Vaja läheb:

  • suur kana rinnafilee 2 tk
  • oliiviõli 3 spl
  • hakitud sibul 1 tk
  • küüslauguküüs 2 tk
  • hakitud värske estragon 1 spl
  • purustatud tomatid 400 g
  • kuivatatud pune 1 tl
  • kanapuljong 150 ml
  • mozzarella 150 g
  • mustad oliivid, basiilikulehed
  • sool, must pipar, või

1. Maitsesta kanafileed soola ja pipraga. Kuumuta praepannil või ja supilusikatäis õli, prae fileed mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta ahjuvormi.

2. Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa hakitud sibul ja prae umbes viis minutit tasasel tulel. Lisa küüslauk ja estragon ning prae veel paar minutit. Lisa tomatid ja kuivatatud pune. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lase umbes 15 minutit tasasel tulel haududa.

3. Tõsta tomatikaste kanafileedele, kata vorm fooliumiga. Kuumuta ahi 180 kraadini, tõsta roog ahju ja küpseta umbes 25 minutit. Võta vorm ahjust välja, puista peale mozzarellatükikesed. Pane umbes 5 minutiks uuesti (grill)ahju, et juust ära sulaks.

4. Kaunista oliivide ja basiilikuga. Serveerimisel lõika kanafileed viiludeks.

Valmistusaeg 40-60 min

Retsepti allikas: Toidutare