Jälle supp! Röstpeedist ja kitsejuustuga
Peedisupp kitsejuustuga on vana klassik, kuid siin on ta lisamekki saanud punasest veinist ning röstitud juurikatest. Imehea! ...Ning kui kõrvale veel kääru Muhu seemneleiba saab...
Peedisupp punase veini ja kitsejuustuga
Kuuele
- 6 keskmist peeti
- 2 porgandit
- 750 ml ise keedetud või Food Studio kanapuljongit
- 1 sibul
- 2 küünt küüslauku
- 300 ml punast veini
- 2 sl palsamiäädikat
- 1 sl kuivatatud tüümiani
- veidi toiduõli
- soola
- pipart
- umbes 150 g kitsejuustu
- serveerimisel soovi korral röstitud seemneid
Koori peedid ja porgandid, tükelda ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pritsi veega ning rösti 180 kraadi juures pehmeks - nii 20-30 minutit, olenevalt ahjust ning tükkide suurusest. Haki sibul, raputa peale soola ning hauta õlis klaasjaks. Lisa küüslauk ja prae veel nii pool minutit. Seejärel lisa vein koos äädikaga ning lase alkoholil aurustuda. Keera kuumus maha, lisa tüümian ning lase podiseda, kuni kuumutad puljongi ning võtad juurikad ahjust. Vala sibula juurde peedid-porgandid ja puljong ning kõik potti ning kuumuta koos läbi. Püreesta supp saumiksriga ning vajadusel lisa veidi keedetud kuuma vett, kuni saad meeldiva konsistentsiga supi. Serveeri koos kitsejuustu ja soovi korral röstitud seemnetega. Kõrvale paku musta leiba. Kui leiad, siis Muhu on vähemalt meie laual alati võitja!
Vaata blogi lähemalt SIIT.