Foto: Panthermedia
Meeled
9. jaanuar 2018, 17:36

ÕNNELIKU ELU NIMEL: need kümme tegevust sillutavad teed suurema rahuloluni (1)

Õnn olevat sisetunde küsimus. Et sisetunne lubaks õnnelik olla, tasub praktiseerida tegevusi, mis sisemisele rahulolule teed sillutavad. Näiteks neid siin.

* Otsusta, et oled õnnelik. Uskumatult lihtne soovitus, millel on võtmeroll enda hästi tundmisel, kirjutab Female First. Otsusta olla õnnelik ja näita seda ka teistele.

* Õpi olema tänulik. Kui vaatad oma elule helge pilguga, leiad iga päev asju, mille eest tänulik olla. Ka kõige hullematel hetkedel annab see palju jõud.

* Ole lahke. Mitte miski ei takista sind hommikul kodust väljuda heas tujus ja naeratades. Kui teed teistele komplimente, oled ise õnnelik ja teed ka teised rõõmsaks.

* Lõpeta hädaldamine. Nii lihtne on kõigest negatiivset leida. Enne aga, kui suu hädaldamiseks lahti teed, pea meeles igivana ütlust: "Kui sa ei saa öelda midagi ilusat, ära ütle midagi."

* Mine õue. Mine õue ja ole seal niisama. Näiteks, istu lihtsalt puu all, lase tuulel juukseid sasida ja päikesel põski paitada.

* Unusta halvad uudised. Kui alustad päeva sõdu ja kuulujutte käsitlevate uudistega, muutud ruttu tusaseks. Õnnelik olemiseks hoia end kursis rõõmsamate uudistega.

* Veeda aega optimistlike inimestega. Õnn ja hea tuju on nakkavad. Kui ümbritsed end optimistlike inimestega, oled ka ise positiivsem.

* Tee trenni. Enda liigutamisel vabanevad kehas endorfiinid, need tekitavad  heaolutunde.

* Ära mõtle liialt sellele, kuidas kõik olla võiks. Kui õpid elama hetkes ja õpid seda väärtustama, leiad endas ka rahu.

* Visualiseeri. Püüa endale ette kujutada, kuidas õnnelikud inimesed käituvad - visualiseeri nede naeratused, head sõnad ja reibas olek. Ja siis ütle endale, et sa suudad seda täpselt samamoodi.