TRENDIKAS TOIT: Viimsi Café Lyoni peakokk Hardi Nurmine kinnitab, et koos toiduteadlikkuse kasvuga väärtustatakse üha enam kohalikke köögivilju.Foto: Robin Roots
Toiduuudised
6. jaanuar 2018, 00:01

Inimesed teavad üha paremini, mida ja miks süüa 

Trendid toidumaailmas: kohalik värske toit, hoidistamine ja fast food

„Teadlikkus, mida süüa ja miks süüa, hapendamine-marineerimine-kääritamine ning jätkusuutlikkus,“ nimetab Viimsi Cafè Lyoni peakokk Hardi Nurmine alanud aasta kolme põhisuunda toidumaailmas. „Kõige tähtsam trend on kohalik toit, teine toidu värskus ja ka fast food pole kusagile kadunud,“ lisab Eestit tänavu kokandusolümpia Euroopa voorus esindav Pavel Gurjanov.

„Teadlikkus, mida süüa ja miks süüa, hapendamine-marineerimine-kääritamine ning jätkusuutlikkus,“ nimetab Viimsi Cafè Lyoni peakokk Hardi Nurmine alanud aasta kolme põhisuunda toidumaailmas. „Kõige tähtsam trend on kohalik toit, teine toidu värskus ja ka fast food pole kusagile kadunud,“ lisab Eestit tänavu kokandusolümpia Euroopa voorus esindav Pavel Gurjanov.

 „Inimesed teavad, mida nad söövad ja ennekõike, kust nende söök tuleb,“ usub Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident Hardi Nurmine, et inimeste toiduteadlikkus kasvab ja koos sellega muutub ka tootmine ökoloogilisemaks. Eestis tõestab tema sõnul seda teadlikkust ilmekalt restorani Juur edu – alles mullu märtsis avatud restoran jõudis kohe White Guide`is (Põhjamaade restoranide teejuht – toim) Eestis restoranidest viiendale kohale. „Nende missioon ongi kodumaist ja  mahetoitu propageerida.“  

Edasi lugemiseks: