Toiduuudised

Inimesed teavad üha paremini, mida ja miks süüa 

Trendid toidumaailmas: kohalik värske toit, hoidistamine ja fast food  

Kersti Eero, 6. jaanuar 2018 00:01
TRENDIKAS TOIT: Viimsi Café Lyoni peakokk Hardi Nurmine kinnitab, et koos toiduteadlikkuse kasvuga väärtustatakse üha enam kohalikke köögivilju.Foto: Robin Roots

„Teadlikkus, mida süüa ja miks süüa, hapendamine-marineerimine-kääritamine ning jätkusuutlikkus,“ nimetab Viimsi Cafè Lyoni peakokk Hardi Nurmine alanud aasta kolme põhisuunda toidumaailmas. „Kõige tähtsam trend on kohalik toit, teine toidu värskus ja ka fast food pole kusagile kadunud,“ lisab Eestit tänavu kokandusolümpia Euroopa voorus esindav Pavel Gurjanov.

 „Inimesed teavad, mida nad söövad ja ennekõike, kust nende söök tuleb,“ usub Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident Hardi Nurmine, et inimeste toiduteadlikkus kasvab ja koos sellega muutub ka tootmine ökoloogilisemaks. Eestis tõestab tema sõnul seda teadlikkust ilmekalt restorani Juur edu – alles mullu märtsis avatud restoran jõudis kohe White Guide`is (Põhjamaade restoranide teejuht – toim) Eestis restoranidest viiendale kohale. „Nende missioon ongi kodumaist ja  mahetoitu propageerida.“  

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

21.11.2020
PEENEID RESTOSID VÄHEM | White Guide Eesti 2021: tagasiminek on edasiminek
16.02.2018
Terviseamet: veganimenüü lasteasutustes eeldab individuaalseid kokkuleppeid
06.01.2018
Smuutide asemel teevad ilma supid ja vahukoore asemel vegan-magustoidud
19.05.2016
Moes on toidud, mis aitavad tervist hoida