Selles keeksis on kõik olemas - apelsin, valge šokolaad ja jõhvikad.Foto: Laura Strandbeg
Toiduuudised
21. detsember 2018, 11:24

Pühadekeeks apelsini, sidruni ja valge šokolaadiga

Pühadehõnguline ja tsitruselisandiga keeks maitseb hästi ning on peolaual efektne.

Sul on vaja:
130 g toasooja võid
180g + 2tl suhkrut
4 toasooja muna
130 g hapukoort
1 apelsin
2 sidrunit
200 g nisujahu
100 g peent mandlijahu (peeneks jahvatatud mandleid)
1 tl soodat
120 g kuivatatud jõhvikaid
1 väike punane apelsin
100 g valget šokolaadi

Tee nii: 
1. Vahusta või 180 g suhkruga.
2. Lisa samal ajal vahustades ükshaaval munad. Sega hulka ka hapukoor.
3. Riivi apelsinilt ja sidrunitelt koor. Pigista apelsinilt ja ühelt sidrunilt välja mahl ning sega tainasse.
4. Sega nisu- ja mandlijahu soodaga ning sõelu muna-võisegusse. Puista tainasse ka jõhvikad.
5. Kalla tainas keeksivormi ja laota peale viilutatud punane apelsin. Raputa apelsin üle 2 tl suhkruga.
6. Küpseta keeksi 180kraadises ahjus 50 minutit. Lase sel vormis jahtuda.
7. Enne serveerimist sulata paksu põhjaga potis šokolaad ja nirista keeksile.

Hea teada! Säilita keeksi kilesse või fooliumisse mässituna! Nii püsib see mahlasena mitu päeva.