Toiduuudised

COOP KOKAKOOL | Keefiri-õunakook kaerajahuga 

Õhtuleht, 25. detsember 2017, 11:00
Tasuta kojuvedu*

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Asenda osa õuntest küpsete virsikutega ja saad eriti hõrgu maitsekoosluse. Pidulikumal puhul serveeri küpsetist vanillikastmega. Siinne kook on tervislikust täisterakaerajahust, aga vabalt võid kasutada ka tavalist nisujahu.

Vaja läheb:

  • muna 3 tk
  • pruun roosuhkur 2,5 dl
  • keefir 2 dl
  • õli 1 dl
  • täisterajahu 3 dl
  • küpsetuspulber 2 tl
  • vanillisuhkur 2 tl
  • õunad 700 g

1. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks. Kui kasutad virsikuid, lõika ka need õhukesteks sektoriteks.

2. Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja keefiri segu ning omavahel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka õunad (ja virsikud).

3. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.

4. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri vanillikastmega.

Valmistusaeg 40-60 min

Retsepti allikas: Toidutare

Samal teemal

1. september 2020, 12:02
10 VANAKOOLI ÕUNAKOOKI: Toidutare läbiproovitud, traditsioonilised ja usaldusväärsed retseptid
15. jaanuar 2018, 11:00
COOP KOKAKOOL | Kihiline kohupiimamagustoit riivleiva ja õuntega
15. jaanuar 2018, 11:00
COOP KOKAKOOL | Paks õunakissell
15. jaanuar 2018, 11:00
COOP KOKAKOOL | Šokolaadikreem likööriga