Toiduuudised
18. detsember 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Kirsstomati-kodujuustutartletid (1)

Väikesed pirukad on kaunid ja maitsevad head. Soovi korral küpseta samadest toorainetest hoopis suur ümmargune pirukas, millest saab iga peolaua ehe!

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Väikesed pirukad on kaunid ja maitsevad head. Soovi korral küpseta samadest toorainetest hoopis suur ümmargune pirukas, millest saab iga peolaua ehe!

Vaja läheb:

  • basiilikuleht 1 dl
  • või 125 g
  • (täistera)nisu- või speltajahu 3 dl
  • jääkülm vesi 3 spl
  • muna 3 tk
  • kohvi- või rõõsk koor 2 dl
  • kodujuust 300 g
  • riivitud juust 200 g
  • sool, must pipar
  • serveerimiseks värske basiilik

1. Haki põhjaks basiilik, või, jahu ja sool (mugavaim on seda teha köögikombainis). Lisa vähehaaval vesi, kuni saad ühtse tainapalli. Suru tainas 6–8 väikse tartletivormi põhja ja äärtele või ühte suurde 24 cm läbimõõduga pirukavormi.

2. Täidise jaoks klopi kahvliga munad koorega segamini, maitsesta soolaga. Lisa kodujuust, hakitud basiilik ja riivjuust, kalla põhjale.

3. Kaunista pirukad poolitatud kirsstomatitega, jahvata peale musta pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit või kuni pirukad on pealt kaunilt kuldsed.

Valmistusaeg 40-60 min

Retsepti allikas: Toidutare