Toiduuudised

COOP KOKAKOOL | Plov 

Õhtuleht, 11. detsember 2017, 11:00
Tasuta kojuvedu*

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

  • lamba abatükk kondiga 0,6 kg
  • suur sibul 0,5 tk
  • porgand 75 g
  • jahvatatud vürtsköömned 0,25 spl
  • paprikapulber 0,5 tl
  • jahvatatud kurkum 0,5 näpuotsatäis
  • sumahh 1,5 spl
  • riis 100 g
  • küüslaugupea 0,5 tk
  • tšillipulber või cayenne'i pipar 0,5 tl
  • sool, must pipar, õli

Samal teemal

1. Lõika abatükist kont välja ja haki liha 2 cm suurusteks kuubikuteks. Haki sibulad ja riivi jämeda riiviga porgand. Kuumuta suures paksupõhjalises potis õli. Hõõru lambalihatükke rohke soola ja pipraga ning pruunista need koos kondijupiga pajas. Tõsta seejärel liha ja kont potist välja. Vajadusel lisa potti veidi õli ja pruunista kergelt sibulad. Tõsta seejärel liha ja kont potti tagasi ning lisa maitseained, sumahh ja riivitud porgand. Kuumuta kõik läbi – kui liha kipub liialt pruunistuma, lisa veidike vett.

2. Loputa riisi külmas vees, kuni tärklist enam ei eraldu. Tasanda potis lihatükid, vala peale riis ja mata küüslaugupea riisi alla. Vala poti ühest servast ühtlase joana peale nii palju kuuma vett, et see ulatuks sentimeetri jagu üle riisi. Maitse leent, vajadusel lisa soola. Kuumuta ilma kaaneta ja keskmisel kuumusel, kuni vedelik on aurustunud riisiga samale tasapinnale. Õngitse seejärel kont välja ja sega riis läbi. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja auruta veel umbes 25 minutit.

3. Kontrolli küpsemise ajal paaril korral vedelikku ja lisa vajadusel vett. Valminud roog tõsta tulelt ja lase sel enne serveerimist veel 15 minutit kaane all haududa.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare