Toiduuudised

Hea uudis! Ka laktoositalumatusega inimene saab piimatooteid nautida (5)

LISA KOMMENTAAR

Tsensorile6. detsember 2017, 18:00
isegi piimast ei tohi enam kirjutada?
mina6. detsember 2017, 17:59
sain piima ainult ema tissist, rohkem pole suutnud juua, oksendasin kohe välja, nüüd olen juba penskar. Saan küll kohvi hulka koort lisada, jäätist süüa, kohupiima kooku ka, aga puhast piima või teatud piimatooteid ei suuda, isegi lõhn ajab öökima.
Laktoositalumatu6. detsember 2017, 15:33
Laktoositalumatus ei ole tervisehäire. Organism vajab piima ainult oma arengu algetapil ning seepärast on organism piima valmis seedima ka sellel etapil. Suures pildis ei pea täiskasvanud isiku organism enam piima seedima, sest piima peab seedima kasvav organism. Pigem võib öelda seda, et inimkonnast suur osa on aegade jooksul harjutatud piima seedima ka täiskasvanuna, mis looduse poolt ei ole nii paika pandud. Kokkuvõtlikult võib öelda, et täiskasvanud inimene, kes suudab piima seedida, on tekkinud aegade jooksul toimunud kohastumise tulemusena ja on pigem erandlik organismi kohandumine, mitte laktoositalumatus ei ole tervisehäire.
Jürka6. detsember 2017, 17:53
Tark jutt ja õige jutt. Aga mul on küsimus: kas sul tekkis oma laktoositalumatuse pärast alaväärsuskompleks, et selle meedias juba mitu korda pikalt ära räägitud jutu siia kirja pidid panema?
Jürkale6. detsember 2017, 19:49
Miks alaväärsus? - Neid täiskasvanuid on kindlasti rohkem, kes piima ei joo. Pigem peaks muundujad olema vähemuses. Miks peaks enamuses olijad olema alaväärsed?