Müslibatoonid paisutatud kaerastFoto: Kristian Neemela
Toiduuudised
29. november 2017, 14:06

TEE ISE TERVISLIK VAHEPALA: paisutatud kaerast müslibatoonid

Müslibatoonid paisutatud kaerast on hea valik kiire elutempoga inimesele, kellel oleks päeva jooksul vaja mõnusat energiarikast vahepala.

Kristian Neemela retsepti järgi valmivad müslibatoonid kiiresti ja lihtsalt, isegi küpsetama ei pea. Ja kõige tähtsam, need maitsevad lihtsalt taevalikult hästi!

Vaja läheb: 200 g võid, 100 g metspähkleid, 600 g tumedat šokolaadi (54%), 220 g paisutatud kaera.

Valmistamiseks: sulata potis või ja kuumuta madalal tulel kuni või muutub helepruunikaks. Lisa kooritud ja pooleks lõigatud metspähklid. Keera kuumus kõige madalama peale ja lisa tükeldatud tume šokolaad.

Kuumuta segu madalal temperatuuril samal ajal segades, kuni šokolaad on sulanud. Vala segu suuremasse kaussi. Viimasena lisa paisutatud kaer ja sega korralikult läbi. Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse küpsetusvormi ja lase külmikus hanguda. Olenevalt vormi paksusest kulub selleks paar tundi.

Kui segu on hangunud, siis lõika suupärased batoonid. Müslibatoone võid säilitada säilituskarpides ja külmkapis.