Toiduuudised
27. november 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Mandlikattega Kiievi kotlet kurkumiriisiga

Tasuta kojuvedu*

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

*Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

Kiievi kotletid

  • või 50 g
  • sool, must pipar, till
  • kanafilee 2 tk
  • munavalge 0,5 tk
  • mandlilaastud 50 g

Hapukoore-piparmündikaste

  • hapukoor 150 ml
  • värske piparmünt 0,5 peotäis
  • sool, must pipar

Kurkumiriis

  • basmatiriis 125 g
  • kurkum
  • kookosõli 0,5 spl
  • kardemoniseeme 0,5 tk
  • tähtaniis 0,5 tk
  • porgand 0,5 tk
  • porru  1 cm jupp
  • sool, suhkur

1. Kiievi kotlettide sisu tegemiseks sega kokku toasoe või ja hakitud till ning maitsesta soolaga. Vormi võisegu toidukiles piklikuks ning pane külmkappi tahenema.

2. Vasarda kanafilee kile vahel lamedaks, proovides fileed terveks jätta (muidu voolab või hiljem välja). Maitsesta fileed soola ja pipraga.

3. Lõika või neljaks ning keera kanafileed ümber võikangide tihedalt rulli. Pintselda rullid üle munavalgega ning kata mandlilaastudega. Küpseta Kiievi kotlette 180kraadises ahjus 20–25 minutit.

4. Keeda valmis riis. Mõõda iga tassi riisi kohta 1,5–2 tassi külma vett. Aja riis koos soola, kurkumi, kookosõli, kardemoni ja tähtaniisiga kõrgel kuumusel keema. Siis keera kuumus madalaks ning lase riisil kaane all vaikselt podiseda, kuni vesi on aurustunud.

5. Lõika porgand ja porru ribadeks, voki paar minutit kõrgel kuumusel ning maitsesta soola ja suhkruga. Sega köögiviljad riisi hulka.

6. Kastmeks sega kokku hapukoor ja peeneks hakitud piparmünt ning maitsesta soola ja pipraga.

7. Serveeri kotlette riisi ja hapukoore-piparmündikastmega.

Nipid ja soovitused: 

Kotleti võid katta ka mandlivõi pähklipuruga!

Valmistusaeg 40-60 min

Retsepti allikas: Toidutare