Foto: Foto: Pixabay.com
Toiduuudised
24. november 2017, 14:35

Kuidas kasutada ära eelmise päeva riisi?

Siin on üks maitsev lahendus!

Valmista järele jäänud riisist india­pärane ja sügiseks sobilik soojendav roog, mida serveeritakse ka mitmetes India restoranides. Toit on sedavõrd maitsev, et riisi tasub sel eesmärgil teinekord nimme varuga keeta.

Valmista muna, pähklite ja lillkapsaga riisi nii:

1. Kuumuta pannil õli ning kalla sel­lesse lahti klopitud ja soolaga mait­sestatud muna. Sega muna pannil, et see tükkidena hüübiks. Seejärel tõsta muna pannilt ja jäta ootele.
2. Lisa pannile uus õli ja prae peotäis India pähkleid selles krõbedaks. Ole ettevaatlik, sest need võivad kergesti kõrbema minna. Tõsta pannilt ja jäta ootele.
3. Viiluta õhukeselt 3–5 toorest lill­kapsaõisikut. Lisa pannile õli ja kuu­muta selles kolmveerand teelusikatäit kurkumit, mis muudab sinu riisiroa kaunilt kollaseks. Lisa ka mõned si­nepiseemned ja kui need praksuvad, tõsta hulka lillkapsaviilud ja prae kuni õisikud lähevad pruunikaks ja pehmeks.
4. Lisa krõbedale lillkapsale eelmi­se päeva riis, praetud muna ja India pähklid. Sega sisse ka 1 tl garam masalat, lisa natuke soola ning roog ongi valmis.

Foto: Foto: Pixabay.com