Foto: Pixabay
Toiduuudised
16. november 2017, 10:46

TANGI LIHASTELE KÜTUST: 5 kõige paremat trennieelset snäkki (1)

Pärast trenni eelistab enamik mehi kugistada proteiini. Aga kui palju pöörame tähelepanu sellele, et ennast tuleks tankida ka enne jõusaali siirdumist? Olgu su eesmärgiks massi koguda või saledamaks saada – trennieelne snäkk annab sulle kütust, et sa jaksaksid trenažööride ja kangidega hullata nagu metsloom. Men’s Health pani treener Sean Hayes’i abil kirja viis head retsepti.

Hayesi sõnul vajab kulturist või jõutrenni tegija üht head kombot süsivesikutest ja valkudest. Kui enne trenni süsivesikuid tarbida, siis tõstab see sooritust. Põhjus: keha vajab treenides palju energiat ja süsivesikud on selle peamine allikas. Valgud aga aitavad lihastel vastu pidada.

Kui trennini on alla 60 minuti

Tööpäev sai läbi ja kohe-kohe ootab sind broneeritud jõusaaliaeg. Süsivesikute ja valkude suhe peaks olema umbes 3:1 ehk sa peaksid süsivesikuid manustama kolm korda rohkem kui valkusid.

Hea lahendus on juua šokolaadipiima.

Kui trennini on üle 60 minuti

Trenniminekuni on piisavalt aega – sellisel juhul peaks süsivesikute ja valkude suhe olema 2:1.

Maapähklivõi-banaani-mee võileib: määri 2 sl maapähklivõid kahele viilule täisteraleivale. Aseta selle peale viilutatud banaan ja nõrista törts mett.

Puuviljaparfee: pane kaussi tassitäis Kreeka jogurtit, tõsta peale väike peotäis pähkleid ja siis üks tass marju. Selles koosluses on jogurti valgud, lisaks kasulikud rasvad, hulk vitamiine, mineraale ja antioksüdante.

Puuviljasmuuti: võta üks kühvlitäis vadakuvalku, üks banaan, üks tass piima või vett, üks suur peotäis spinatit, üks supilusikatäis maapähklivõid. Sega blenderis smuutiks.

Leotatud müsli kaneeli ja banaaniga: sega pool tassi täisterakaerahelbeid ühe tassi valgurikka piimaga. Pane ööseks külmkappi. Lisa üks viilutatud banaan, supilusikatäis rosinaid ja maitsestamiseks kaneeli.