Mõnus näks! Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
15. veebruar 2019, 16:40

„EESTI LAULU“ kõrvale näksimist: burritod juustu, ubade ja guacamole'ga

Sulanud juust koos kerge vürtsika nüansiga maisitortilja vahel tekitab kehas mõnusalt sooja tunde.

Sul on vaja:

punane paprika
2 küüsluguküünt
1 punane sibul
oliiviõli praadimiseks
200 g punaseid aedube
200 g musti aedube
1 kuhjata teelusikatäis jahvatatud paprikat
5 maisitortiljat
200 g riivjuustu
soola ja pipart
Guacamole:
2 avokaadot
1 tomat
1 küüslauguküüs
1 cm rohelist tšillit
1 cm punast tšillit
1 laim
soola ja pipart

Tee nii: 

1. Puhasta ja haki peeneks paprika, küüslauk ja sibul ning pruunista neid kuumas oliiviõlis.

2. Lisa pannile ka nõrutatud oad. Maitsesta köögivilju jahvatatud paprika, soola ja pipraga.

3. Lõika tortiljad neljaks, nii et saad kolm­nurgad.

4. Laota pooltele tortiljaveeranditele keskele juust. Tõsta peale oasegu ja kata tortiljakolm­ nurkadega. Voldi tortiljad kokku.

5. Küpseta neid 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni need on mõnusalt krõbedad ja kuldsed.

6. Guacamole valmistamiseks koori, puhasta ja purusta kahvliga avokaadod. Haki pee­neks tomat, küüslauguküüs ja tšillid. Tõsta kõik kaussi, pigista hulka laimimahl ja sega korralikult läbi. Soovi korral maitsesta soola ja pipraga.

7. Serveeri kuumi burritosid kohe koos guacamole’ga!

PS!
- Võid guacamolele lisada ka värsket koriandrit.
- Guacamole asemel sobib kastmeks ka paksem tomatikaste.