Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
4. november 2017, 09:08

GALERII | Eesti gastronoomia Oscarid jagatud: kolm hõbelusikat sai restoran Haku (7)

Kolm on kohtu seadus: gastronoomiakonkursi Silverspoon eile hilisõhtusel auhinnagalal kuulutati Jaapani restoran Haku nii Eesti parimaks rahvusköögi pakkujaks, parima teenindusega restoraniks kui   Haku peakokale Shuichi Shiraishile läks ka parima peakoka tiitel.

Eelmisel aastal riisus gastronooiakonkursilt samamoodi koore ehk tunnistati kolmes kategoorias parimaks restoran Horisont.

Peenetest ehk fine dining kohtade arvestuses jõudis Horisont finaali ka tänavu, kuid pidi alla vanduma restoranile Ö. Kolmas fine dining restoranide finalist oli  Tchaikovsky .

Vähe lihtsamatest ehk casual dining –restoranidest tunnistati parimaks Ribe,  tõsist konkurentsi pakkusid talle viimase hetkeni Gloria Veinikelder ja Kaks Kokka.

Parimat Eesti kööki saab restoranis Juur ja parimad rahvusroad valmivad Jaapani restoranis Haku. Väga head Eesti kööki saab kindlasti ka restoranides Farm ning Leib Resto & Aed, sest nemadki jõudsid samas kategoorias kolme parima hulka. Ning suurepärased rahvusroad valmivad ka restoranides Cru ja  Gianni.

Parimaks taimetoidu pakkujaks kuulutati Vegan Restoran V, kindlasti tasuks taimetoitlastel kõrva taha panna ka Pärnu restoran Raimond ja peenete restoranide kategoorias võitnud restoran Ö.

Perega välja minnes ootab parim söögikoht Kuressaares, parima pererestorani hõbelusikas kuulus GOSPA restoranile. Kuid kindlasti tasub lastega saamud seada ka restoranidesse Lucca Tabasalus ja YliCool Tartus.

Kohvikutest tunnistati parimaks Gianni Café ja pubidest Kolm Sibulat. Parima tiitlile pürgisid ka Café Lyon Meistri ja Hapsal Dietrich ning Saku Gastropub ja  Frenchy. Tänavatoitu otsides on Silverspooni žüriid usaldades kindel valik Burger Kitchen, samas kategoorias jõudsid lõpusirgele ka La Prima Pizza ja Papa Joe.

Parima peakoka tiitel läks Shuichi Shiraishile restoranist Haku. Samale tiitlile pretendeerisid ka restoranide Ö ja Kaks Kokka peakokad Martin Meikas ja Ranno Paukson ning Costantino Veglianti restoranist Gianni. 

Toidu kõrval pole väheoluline ka teenindus, selles kategoorias võitis žürii südame Haku, kellele pidid finaalis alla vanduma Gianni ja Ribe. 

"Kõige suurem võitja Hõbelusika konkursil on restoranipublik, kes käib söömas," tõdes üks Silverspooni eestvedajaid Andres Peets, kui auhinnad olid välja jagatud.

Selleks, et Eesti parimad toidukohad, peakokad ja teenindajad välja sõeluda, külastasid  85 kohtunikku 91 erinevat restorani, kohvkut ja pubi ning tegid seda poole aasta jooksul kokku 526 korral.