Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
24. oktoober 2017, 14:11

Seitse tervislikku toiduainet, mis ei tee sind paksuks (1)

Alljärgnevad seitset toiduainet võib süümepiinadeta süüa nii palju kui suudad, sest kaloreid annavad need väga vähe. Sealjuures on need aga väga tervislikud! 

1. Brokoli peaks põhjusega olema paljude inimeste lemmik toiduaine. Brokkolis leidub palju kiudaineid ja taimset valku, olles seedimisele väga kasulik.

2. Kurk on kaalujälgija parim sõber. Lisaks sellele, et kurk on maitsev ja sobib paljude toitude sisse, sisaldab see ka palju vett.

3. Palju räägitakse sellest, et peakapsa söömine aitab ennetada vähki ja paljusid südamehaiguseid. Lisaks sellele aitab kapsas tõhusalt kaalu kaotada, sest 100 grammis peakapsas sisaldub vaid 25 kalorit.

4. Brüsseli kapsas ehk rooskapsas kuulub ristõieliste köögiviljade hulka, andes sama palju kaloreid kui lillkapsas ja brokoli - 100 grammis leidub vaid 43 kalorit.

5. Seller on tuntud kui tervislik ja kalorivaene köögivili. Koosnedes peamiselt veest, kulub üksnes selle mälumisele juba rohkem energiat kui seller ise tagasi annab.

6. Kõigist eelpool nimetatud toiduainetest sisaldavad õunad neist kõige enam kaloreid - 100 grammis ubinates on 52 kalorit. Samas leidub õuntes ohtralt vitamiine, antioksüdante, mineraal- ja kiudaineid.

7. Lisaks sellele, et apelsinid on maitsvad, leidub neis ohtralt C-vitamiini. 100 grammis apelsinides on kõigest 47 kalorit - seda on tunduvamalt vähem kui teistes puuviljades.

Allikas: Healthy Food Star