Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
20. oktoober 2017, 17:55

PISAR TULEB SILMA? Millised alkohoolsed joogid ajavad nutma (6)

Eks on tõsi, et alkoholi tarbinud inimesed käituvad erinevalt. Mõnel läheb vägijoogi manustamise järel meel just väga härdaks, kipuvad tulema heietused ja isegi nutt võib peale tulla.

Depressiivsed mõtted tulevad veebilehe alcoholic.com läbi viidud uuringu järgi pähe pea pooltel purjutanud inimestel. Seda hoolimata uskumusest, et alkohol teeb tuju heaks ja leevendab stressi.

Mehed kirjeldavad, et kõige masendunumaks muutub nende meeleolu siis, kui nad on joonud viina, viskit või džinni. Naiste sõnul on kõige nukram meeleolu veinijoomise järel.

Huvitaval kombel on uuringu järgi just vein see, mis meeste tuju kõige paremaks teeb. Nii mehed kui naised kirjeldasid ka, et veinivõtmine muudab loomingulisemaks ja paneb mõtlema minevikumälestuste peale ehk nostalgitsema. Kas naiste kurbus veini juues võib ehk olla hoopiski seotud sellega, et see lihtsalt ongi naiste eelistatuim alkohoolne jook?

Mehed kirjeldasid veel, et tekiila muudab neid närviliseks ja süvendas hirmutunnet. Viski omakorda on nii meestele kui naistele emotsionaalselt muserdav jook.

Õnnetunnet ja lahendusi elu probleemidele ei maksa väga otsida aga ühegi joogiklaasi põhjast.