Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
17. oktoober 2017, 13:15

11 toitu, mida söö niipalju, kui hing ihkab - paksuks sa küll ei lähe! (5)

Kui soovid kaalu hoida või seda langetada, eelista toite, mis sisaldavad palju vett, vähe kaloreid ning on kiudaineterikkad. Näiteks siin väljatoodud 11 toitu.

Selline kooslus hoiab nimelt kõhu kauem täis ning peletab pidevat himu midagi näksida, kirjutab Insider ja toob välja 11 toitu, mida võid süüa niipalju, kui hing ihkab - neid süües sa paksuks küll ei lähe!

Seller sisaldab ligi 95% vett, kuid selle kõrval ka ohtalt kehale tarvilikke mineraalaineid, näiteks kaaliumi, foolhapet, kiudaineid ja K-vitamiini.  

Lehtkapsas on samuti kalorivaene, kuid selles leidub ohtralt oomega-3-rasvhappeid, foolhapet, vitamiine, valke ja kiudaineid.

Mustikad sisaldavad ohtralt kehale tarvilikke antioksüdante ja kiudaineid ning on väga väikese kalorisisaldusega.

Kurk on samuti väga veerohke vili, kuid selles on tõhusalt ka kiudaineid, A-vitamiini ja beetakaroteeni. Kõige rohkem kasulikku, seejuures, leidub kurgi koores ja seemnetes.

Tomat on kalorivaene, kuid tulvil krooniliste tõbede vastu aitavat lükopeeni, A-, C- ja B2-vitamiini, foolhapet, kroomi, kaaliumi, kiudaineid.

Greip sisaldab väga palju kuidaineid, mistõttu annab selle söömine pikaks ajaks täiskõhutunde. Kaloreid ei sisalda see puuvili peaaegu üldse, küll aga ohtralt C-vitamiini ja foolhapet.

Brokoli on samuti tulvil pikalt täiskõhutunnet tekitavaid kiudaineid, samuti ka A-, C-, E- ja K-vitamiini. Selles sisalduvad ained aitavad võidelda krooniliste tõbedega.

Lillkapsas sisaldab samuti kiudaineid, samuti ka antioksüdante ja fütokemikaale, mis aitavad võidelda krooniliste tõbedega. Samuti leidub selles viljas ohtralt C-ja K-vitamiini ning foolhapet.

Lehtsalat on väga kalorivaene, kuid samas leidub selles ohtralt kasulikke vitamiine, rauda ja foolhapet.

Apelsin on hea C-vitamiiniallikas ning apelsinisäsi äärmiselt kiudaineterikas.

Maasikad on samuti head C-vitamiini allikad, lisaks on need kiudainete- ja kaaliumirikkad.