Liigume
14. oktoober 2017, 13:00

Eesti Parim Pudrumeister 2017 valitud!

Rahvusvahelise pudrupäeva ja terve pudrukuu tähistamiseks toimus Eestis kolmandat korda konkurss, mille tulemusel selgitati välja Eesti Parim Pudrumeister 2017. Võitjaks valiti TRIINU VÕSU, kelle võidupudru retsept on siia lisatud koos pildiga.

Zürii hinnangul pälvis see RUKKIHELBE PUDER PORGANDIKRÕPSUDE- JA JÕHVIKATEGA enim poolehoidu erineva ettevalmistuse ja suurepärase maitse tõttu. Andrus Laaniste kinnitas, et just rukkihelveste eelnev röstimine kuival pannil tõi ehedalt välja puhta rukki maitse.

Triinu Võsu on Tartust pärit hobikokk, kes peale võitu kinnitas, et enda väljamõeldud retsepti järgi valminud pudrust saab nüüd kindlasti nende pere püsilemmik.

Žüriis olid:

  • Helena Kõivsaar (Eesti Parim Pudrumeister 2015),
  • Kristiina Štõkova (Eesti Parim Pudrumeister 2016),
  • Andrus Laaniste (Academic FoodLab kokk),
  • Mihkel Kalbus (Eesti Maitsete Saatkonna saadik),
  • Pille Petersoo (toitumisalase veebilehe Nami-Nami asutaja ja juht),
  • Hardi Nurmine (Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident),
  • Paljas Porgand (blogija ja kokaraamatute autor).

Konkursi lõppvooru jõudis 10 finalisti, kes valiti FB Herkuless lehele saadetud retseptide põhjal. Finaal toimus restoranis RAE MEIEREI.

Konkursi läbiviimist toetab teraviljahelveste tootja Herkuless ning konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual.

Pilte finaalüritusest saab vaadata FB Herkuless Eesti lehel. Herkuless on tegutsenud üle 60 aasta ning on teraviljahelveste turul suurim Baltikumis.

2017.a. VÕIDUPUDRU RETSEPT

Autor: Triinu Võsu, retsept on spetsiaalselt Parima Pudrumeistri konkursi jaoks loodud.

Puder röstitud rukkihelvestest, porgandikrõpsude ja kuivatatud jõhvikatega.

Pudru saamislugu:

Kasutan pudru valmistamiseks tuttavaid koostisosi: rukist, porgandit ja jõhvikaid. Porgandid on krõpsude kujul ja jõhvikad kuivatatud. Et anda pudrule kergelt mõnusat pähkli maitset, röstin eelnevalt rukkihelbeid kuival pannil mõne minuti. Serveerida võib putru soolavõi või koduse keedetud maasikamoosiga. Kõik see kokku annab mõnusa ja väärt toidu, millega on tore oma päeva alustada.

See puder maitseb ka lastele!

Koostisosad 3-le:

  • 600 ml piima(lase keema, lisa maitseained ja porh´gandid, helbed ja jõhvikad). Keeda 3 min. Ja lase kaane alla haududda veel 3 minutit.
  • 250 ml rukkihelbeid(rösti kuival panil enne keetmist)
  • Soola, suhkrut
  • 0,75 dl porgandi krõpse (tüki suurus ca 1x1 cm- purustada - originaalis suuremad tükid)
  • 0,75 dl kuivatatud jõhvikaid

HEAD ISU!