Kasuta päevavalgust nii palju kui võimalik, näiteks mine lõuna ajal jalutama. Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. oktoober 2017, 11:27

Üheksa nõksu, kuidas järjest pimedamaks muutuval ajal energiat ammutada (2)

Vähene päike ja halliks kiskuv ilm neelab energiat. Sestap olgu siin välja toodud üheksa lihtsat, kuid ununema kippuvat nippi, kuidas pimedal ajal energiat juurde saada.

1. Söö hommikust, ükskõik kui kiire ka poleks. Müsli, puder või täisteraleib vähese võiga hoiab kõhu kauem täis ja sa ei tunne juba pärast mõnda töötundi vajadust poodi joosta, kirjutab Thegoodwebguide. 

2. Joo vett! Joo päeva jooksul vett ning väldi kofeiini sisaldavaid jooke. Need viivad kehast vedelikku hoopis välja, sestap tunnedki end kurnatuna. Hoia veepudel kogu aeg laual ja lonksa sellest aeg-ajalt, mitte ära oota, kuni sul janu tekib.

3. Mine õue värske õhu kätte! Pimedus tekitab masendust, värske õhk ja valgus annavad energiat ja positiivseid emotsioone. Kasuta päevavalgust nii palju kui võimalik, näiteks mine lõuna ajal jalutama. Võimalusel jaluta ka õhtul töölt koju.

4. Unusta rämpstoit, valmistoit ja poolfabrikaadid! Pane rõhku puu- ja köögiviljadele, seemnetele ja pähklitele. Neist saad vajalikus koguses antioksüdante, vitamiine ja mineraale.

5. Väldi suhkrut ja karastusjooke! Need küll korraks ergutavad sind, kuid nende mõju kaob kiiresti ning pärast tunned end veelgi rohkem väsinuna.

6. Jälgi, et saaksid piisavalt B-vitamiini, mis aitab rasvadel ja süsivesikutel energiaks muutuda. Ära unusta ka magneesiumi, mis hoiab magusaisu ja stressi eemal. Tsink annab energiat ja elujõudu ning C-vitamiin hoiayb stressi eemal.

7. Tee trenni! Lisaks kaunile figuurile annab trenn ka hea enesetunde.

8. Tee päeva jooksul endale vähemalt üks kord restart. Pea meeles, et teleka ees pikutamine või Facebookis istumine ei ole lõõgastus. Lülita hoopis kõik elektroonikaseadmed välja, istu sirgelt, sule silmad ja hinga rahulikult ja proovi unustada kõik muu enda ümber.

9. Püüa igal hommikul ärgata samal ajal.