Luksuslik maius besee ja jäätisega.Foto: Foto: Eva Pärtel
Toiduuudised
3. veebruar 2018, 11:29

RETSEPT | Beseerull jäätise ja õunamoosiga

Määri pehme õhulise rulli vahele värsket õunamoosi ja asenda tavapärane vahukoor vahelduseks vanillijäätisega. Tulemus on vastupandamatu!

Sul on vaja: 
Besee:
250 g munavalgeid (6–7 muna)
3 dl suhkrut
1,5 sl maisitärklist
3 sl mandlilaaste
Täidis:
1 l vanillijäätist
0,5 l õunamoosi

Tee nii: 
1. Vahusta munavalged pehmeks vahuks. Lisa lusikakaupa suhkur ja jätka mikserdamist, kuni vaht on tugev. Sõelu tainasse maisitärklis ja vahusta see väikesel kiirusel muna­ massi sisse.
2. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35 × 40 cm) ja silu pealt ühtlaseks. Raputa peale mand­lilaastud. Küpseta beseed 170kraadises ahjus 20 minutit. Võta besee ahjust välja ja kummuta puhtale küpsetus­ paberile jahtuma.
3. Lõika liitrine vanillijäätisetükk pikuti neljaks võrdseks ki­hiks. Tõsta tükid jahtunud beseerulli sellesse serva, millest hakkad seda kokku rullima.
4. Määri jäätise peale õunamoos. Oota 5–10 minutit, kuni jäätis on pehmenenud ja hästi vormitav.
5. Keera besee tihedalt rulli ja sõelu soovi korral peale ka tuhksuhkrut. Serveeri ja naudi magustoitu kohe!

Nipid!
- Võid valmis tehtud rulli tõsta ka sügavkülmikusse külalisi ootama. Sel juhul võta see u 20 minutit enne söömist sulama.
- Saad eriti aromaatse tuhksuhkru, kui lisad sellele ka peenestatud vanillikauna.