"Kallikale" tõi lemmikõuna tiitli tema magus maitse. Foto: Hansaplant
Toiduuudised
21. september 2017, 00:01

Õunad: sügisel põhiline koogi- ja moosimaterjal

Kui maailmas tähistatakse 10. oktoobril rahvusvahelist pudrupäeva, siis Eestis võiks homme tähistada hoidiste päeva, sest just homme toimub 13. korda Olustvere hoidistemess. Neile, kes aga eelistavad kodus õunu purki ja pannile panna, jagab soovitusi messi kümne aasta parimaks hoidiseks valitud õuna-paprikamoosi kokku keetnud Valli Järve.

Kui maailmas tähistatakse 10. oktoobril rahvusvahelist pudrupäeva, siis Eestis võiks homme tähistada hoidiste päeva, sest just homme toimub 13. korda Olustvere hoidistemess. Neile, kes aga eelistavad kodus õunu purki ja pannile panna, jagab soovitusi messi kümne aasta parimaks hoidiseks valitud õuna-paprikamoosi kokku keetnud Valli Järve.

Head ideed kuluvad alati ära, usub Türi toimetulekukoolis koka ametit pidav Valli ja loodab kolmapäeval Õhtulehega kõneldes hoidistemessil kindlasti kohal olla. „Sedakorda küll ainult külastajana,“ märgib viimased 15 aastat erinevatel laatadel-konkurssidel oma purkidega platsis olnud proua justkui vabandades.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99