Toiduuudised

Õunad: sügisel põhiline koogi- ja moosimaterjal  

Kersti Eero, 21. september 2017, 00:01
"Kallikale" tõi lemmikõuna tiitli tema magus maitse. Foto: Hansaplant

Kui maailmas tähistatakse 10. oktoobril rahvusvahelist pudrupäeva, siis Eestis võiks homme tähistada hoidiste päeva, sest just homme toimub 13. korda Olustvere hoidistemess. Neile, kes aga eelistavad kodus õunu purki ja pannile panna, jagab soovitusi messi kümne aasta parimaks hoidiseks valitud õuna-paprikamoosi kokku keetnud Valli Järve.

Head ideed kuluvad alati ära, usub Türi toimetulekukoolis koka ametit pidav Valli ja loodab kolmapäeval Õhtulehega kõneldes hoidistemessil kindlasti kohal olla. „Sedakorda küll ainult külastajana,“ märgib viimased 15 aastat erinevatel laatadel-konkurssidel oma purkidega platsis olnud proua justkui vabandades.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

8. september 2017, 15:10
Ettevaatust! Plekilistest õuntest moosi keetes riskid mürgistusega
30. august 2017, 13:14
Uuring: viis protsenti Eesti lastest võtab kooli toidukarbi kaasa