ANNAB ROLLI ÜLE NOOREMATELE: Bocuse d’Or võistlusi hakkab tema asemel eest vedama Vladislav DjatšukFoto: Arno Saar
Toiduuudised
18. september 2017, 15:27

Dimitri Demjanov: „Kunst on õigel ajal lavalt ära minna.“ (1)

Dimitri Demjanov (70), kes on olnud üle kümne aasta maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d’Or žüriiliige ja Eesti organisatsiooni president, annab teatepulga üle tippkokk Vladislav Djatšukile (39).  

Eesti on Dimitri Demjanovi eestvedamisel osalenud tippkokkade võistlusel Bocuse d’Or 2008. aastast, esimese Eesti esindajana saavutas Vladislav Djatšuk toona maailma kokkade seas paremuselt 15. koha. 

„Tunnen, et olen teinud aastate jooksul kõik endast oleneva, et tõsta Eesti gastronoomilisel maailmakaardil arvestatavale kohale,“ sõnab  Demjanov, kes on eesti köögi arendamist alati oma südameasjaks pidanud.  “Kunst on õigel ajal lavalt ära minna,“ leiab Demjanov, et nüüd on aeg anda roll üle noorematele. Samas jätkab ta töötamist selle nimel, et  Eesti saaks 30 aastat tagasi Prantsusmaal alguse saanud võistluse korraldusõigused 2020. aastal.

Vladislav Djatšuk esitlemas aastal 2009 oma võistlustööd restoranis Egoist. Selliste roogadega osales Eesti esmakordselt kokkade maailmameistrivõistlustel. Foto: Arno Saar 

„Bocuse d’Or on kokkade olümpia, kus austakse ajalugu ja traditsioone, samas näitavad kokad igal aastal just seal kõige uuemaid tehnikaid ja üldse kõike innovatiivset, mis gastronoomiamaailmas toimub,“ märgib Djatšuk. 

Vladislav Djatšuk jätkab oma igapäevatööd ka restoranide Mon Repos ja Tchaikovsky peakokana ning Dimitri Demjanov restorani Gloria juhina.

Lisaks Vladislav Djatšukile on aastate jooksul Eestit esindanud Dmitri Rooz, Heidi Pinnak ja Dmitri Haljukov ning neid on treeninud Emmanuel Wille. Lyonis toimuvasse finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Euroopa voor, 2018. aasta juunis esindab Itaalias, täpsemalt Torinos meid Pavel Gurjanov.