Foto: VIDA PRESS
Toiduuudised
14. september 2017, 15:36

OI-OI: vaata, milline õllesort võib panna mehel rinnad kasvama

Laagrid, pilsnerid, hapuõlled, nisuõlled – paljudele meestele meeldib maiustada mingit sorti kesvamärjukesega. Paljud mehed on sealjuures aga hädas ülekaaluga ja üheks kõige koledamaks ülekaalu märgiks peetakse mehetisse ehk mehe rindu, mis rasvast nii prisked, et vajaksid juba rinnahoidjasse pakkimist. Ning tuleb välja, et ühe kindla õllesordi joomine paneb mehetissid rohkem vohama kui teised.

Maxim kirjutab, et India pale ale’id ehk IPA-d on kõige hoogsamad meherindade kasvatajad – põhjuseks arvukad humalad, millega neid pruulitakse.

Humalad sisaldavad fütoöstrogeene ehk naissuguhormooni jäljendajaid. Nii tarvitavad naised ravimina humalaid, kui on hädas näiteks akne või menstruaalhäiretega.

Ning samas kui fütoöstrogeenid aitavad naistel leevendada naistehädasid, võivad need taimeteadlase Stephen Harrod Buhneri teatel meeste kehades korralikku segadust tekitada. Tema sõnul võib pikaajaline humalate tarvitamine tuua kaasa näiteks raskusi erektsiooni saavutamisega. Ja kõrge fütoöstrogeeni tase võib panna mehel rinnad kasvama.

Aga nüüd aitab paanika külvamisest: fütoöstrogeenid on nõrgad jamatekitajad. Et saada märkimisväärseid puhvis tisse, peaks õlut kummutama kaunis hullumeelselt. Ja IPA pealetungiva maitse ning kanguse puhul ei tule see väga kõne alla. Ning üleüldse on neidsamu rinnakasvatajaid väidetavalt kõige rohkem sojatoodetes ja linaseemnetes.

Ehk: kui sa leiad, et su rind pole enam nii lame kui varem, siis lihtsalt püüa tervislikumalt toituda ja rohkem trenni teha. Nii kaovad su meherinnad sinna, kust tulidki.

Treenides ja raskusi tõstes tõuseb keha testosteroonitase ja õlle östrogeenisarnased omadused nullitakse ära. Mis tähendab, et keha püsib kenasti mehelikuna.

Lühidalt: kui rind kipub natuke pundunuks minema, siis mine trenni ja ära muretse, kui sul on pärast seda soov üks kesvamärjuke avada.