Toiduuudised

Kalaeksootika eesti moodi: dorada, seabass ja paalia 

Kaire Kenk, 9. september 2017 00:04
EKSOOTIKAT LÄTIST: Pärnumaa ettevõte Kalamajakas pakub laupäevasel kalaturul klaarsäga, mis on pärit lõunanaabrite juurest. Pildil Rimi peakokk Jörgen Kohal.Foto: Robin Roots

Just selliste võõrapäraste nimetustega kalu võib uudistada laupäevahommikusel Kalamaja kalaturul. „Tegelikult on neil ilusad eestikeelsed nimed: huntahven ja kuld-merikoger ning nende Vahemere kaladega võiksid meie hobikokad palju rohkem katsetada,“ ütleb kümneaastase staažiga tippkokk Jörgen Kohal.

„Kuld-merikoger ja huntahven sobivad suurepäraselt ka algaja perenaise kööki, sest neid on lihtne ahjus valmistada ning nendes kalades on väga vähe luid,“ lisab praegu Rimi suurköögi roogade eest vastutav mees. Jörgeni sõnul kipuvad eestlased tugeva valge lihaga kalu pisut võõrastama ja oskamatul valmistamisel võivad need tõepoolest jääda pisut kuivad ja tuimad.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

25.04.2018
GALERII | Eesti parimaks toiduaineks pärjati tänavu haruldane kala
31.12.2016
Aastavahetuse kerge kalalaud
14.05.2016
Taluturult leiad nii kohalikku kala ja köögivilja kui ka sinki-juustu
24.10.2015
Linask – vaese mehe angerjas