Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
4. september 2017, 14:10

Ettevaatust! Need toidud panevad su öösel unetult voodis vähkrema!

Kui sa vähkred õhtuti unetult voodis, ei pruugi põhjuseks olla vaid pärastlõunal rüübatud kohv. Ka mitmed toidud on sellised, mis sult üsna tõenäoliselt une röövivad.

Cosmopolitan.co.uk toob välja kuus sellist toitu, mille tarbimisest tuleks pärastlõunasel ajal hoiduda.

* Punane liha on rasvane ja valgurikas, seetõttu on seda raskem seedida. Kui keha peab liha seedimisele energiat kulutama õhtul, mõjutab see su ööpäevast rütmi. Punase liha söömiseks on parim aeg lõunapaus.

* Praetud toidud on rasvased, koormavad seetõttu seedeelundkonda ja võivad tekitada ka kõrvetisi. See omakorda ei soodusta uinumist.

* Šokolaad sisaldab kofeiini kõrval ka stimulante, mis ergutavad südame tööd. Kui magusaisu kimbutab õhtul, eelista õhtutundidel stimulandivaba valget šokolaadi.

* Vürtsikad road koormavad samuti seedesüsteemi, mis omakorda mõjutab kogu keha. Jäta ka vürtsikate roogade nautimine lõunaks.

* Tomat on loomult happeline, see aga häirib seedeprotsessi normaalset tööd, mistõttu on raske uinuda.

* Värske salat on kahtlemata tervislik, kuid selle koostisosad sisaldavad nii palju vett, et pead suure tõenäosusega öösel pissile minema. Värsket salatit võiksid süüa kõige hiljem paar tundi enne uneaega, siis jõuad enne uinumist vetsus ära käia ja katkematult hommikuni magada.