Toiduuudised
4. september 2017, 11:00

COOP KOKAKOOL | Toorjuustukook mustikate ja vaarikatega

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kõik vajalikud koostisosad saad mugavalt   paari klikiga koju tellida Coopi e-poest.

Kohaletoimetamine Tallinnas ja Harjumaal. Kontrolli, kas teenindame Sinu aadressi.

Lihtne kate toorjuustust ja Kreeka jogurtist on maitsev täiendus magusate suvemarjade ja mureda pähklirikka koogipõhja juurde.

Vaja läheb (kogused on mõeldud kahele):

Põhi

  • kreeka pähkid 0,75 dl
  • Digestive küpsised 50 g
  • munavalge 0,5 tk
  • sulatatud või 0,75 spl
  • õli, sool

Täidis

  • maitsestamata toorjuust 125 g
  • kreeka jogurt 0,75 dl
  • vahtrasiirup või mesi 0,375 dl
  • mustikad ja vaarikad 2 dl

1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Rösti pähkleid ahjus 5–7 minutit, seejärel purusta kombainis. Lisa küpsised ja lase ühtlaseks puruks. Vahusta munavalge pehmeks vahuks. Lisa purule koos sulavõi, õli ja soolaga. Sega läbi. Suru mass 22 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta
10–13 minutit, kuni põhi on kuiv ja veidi tumenenud. Jahuta.

2. Mikserda toorjuust, jogurt ja 0,75 dl siirupit ühtlaseks. Määri jahtunud põhjale. Pane marjad täidisele ja nirista peale 2 sl siirupit. Jahuta vähemalt 1 tund külmkapis.

Valmistusaeg üle 60 min

Retsepti allikas: Toidutare