Foto: Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
14. august 2017, 08:59

Müsli asemel: pirni-kaerahelbe panniroog

See mõnus ja soojendav hommikusöök peaks mokkamööda olema ka pere pisematele. Šokolaad ja sarapuupähklid teevad sellest eriti luksusliku mekiga roa.

Sul on vaja: 

500 ml vett
100 g täisterakaerahelbeid

1 dl kinoad
3 tl tšiiaseemneid
veidi jahvatatud meresoola

1 sl mett või kookossuhkrut

veidi võid või küpsetamiseks mõeldud oliiviõli

2 pirni

50 g tumedat šokolaadi

100 g sarapuupähkleid

Tee nii:

1. Jäta kaerahelbed, kinoa ja tšiiaseemned ööseks likku.
2. Sega järgmisel päeval sool ja mesi või kookossuhkur kaerahelbeseguga ning kalla võitatud pannile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta pirn õhukeselt, haki jämedalt šokolaad ja pähklid ning lisa ka need pannile.
3. Küpseta kaerahelbeid 180kraadises ahjus umbes 35 minutit või pannil, kuni vesi on kadunud ja kaerahelbed valmis. Serveeri kohe!

Foto: Foto: Laura Strandberg