Foto: Foto: Laura Strandberg
14. august 2017, 08:59
Müsli asemel: pirni-kaerahelbe panniroog
See mõnus ja soojendav hommikusöök peaks mokkamööda olema ka pere pisematele. Šokolaad ja sarapuupähklid teevad sellest eriti luksusliku mekiga roa.
Sul on vaja:
500 ml vett
100 g täisterakaerahelbeid
1 dl kinoad
3 tl tšiiaseemneid
veidi jahvatatud meresoola
1 sl mett või kookossuhkrut
veidi võid või küpsetamiseks mõeldud oliiviõli
2 pirni
50 g tumedat šokolaadi
100 g sarapuupähkleid
Tee nii:
1. Jäta kaerahelbed, kinoa ja tšiiaseemned ööseks likku.
2. Sega järgmisel päeval sool ja mesi või kookossuhkur kaerahelbeseguga ning kalla võitatud pannile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta pirn õhukeselt, haki jämedalt šokolaad ja pähklid ning lisa ka need pannile.
3. Küpseta kaerahelbeid 180kraadises ahjus umbes 35 minutit või pannil, kuni vesi on kadunud ja kaerahelbed valmis. Serveeri kohe!
Foto: Foto: Laura Strandberg